Tikka Masala

Ik had laatst weer eens wat extra tijd om te koken, dus besloot ik Tikka Masala te maken. Het recept komt uit de Allerhande, maar ik heb het hier en daar iets aangepast.
tikka-masala-lovetocookhealthy-2
Dit is een heerlijk vullende maaltijd en de kruiden geven een heerlijke smaak aan het vlees en eten. Oh ja, na het koken ruikt wel je hele huis nog een dag naar het eten, maar dat is niet anders.

Ingrediënten voor twee personen:
– een stuk kipfilet
– 150 gram zilvervliesrijst
– 80 gram Griekse yoghurt 0% + twee eetlepels
– een rode ui
– een teen knoflook
– een eetlepel Garam Masala kruiden van Jonnie Boer
– een groot blik gepelde tomaten
– 200 gram spinazie
– olijfolie en zout
– een handje ongezouten en ongebrande cashewnoten

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes en marineer in twee eetlepels yoghurt, een halve eetlepel Garam Masala kruiden en een snuf zout. Laat de smaken 10 minuten intrekken.
tikka-masala-lovetocookhealthy
Kook de rijst volgens de instructies op het pak.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en fruit deze in de overgebleven Garam Masala kruiden en olijfolie en een snuf zout. Voeg de gepelde tomaten toe en maak ze fijn met een spatel. Laat het geheel 15 minuten pruttelen
Verhit wat olie in een andere pan en bak de kip aan alle kanten bruin. Zet deze weg en dek af met wat folie. Laat in dezelfde pan de spinazie slinken en leg deze vast op de borden. Rooster in dezelfde pan de cashewnoten bruin.
Als de saus klaar is roer je de Griekse yoghurt door de tomatensaus.
Verdeel de rijst, kip en tomatensaus over de borden met de spinazie en maak af met de cashewnoten.
Eet smakelijk!
tikka-masala-lovetocookhealthy-3
Totale bereidingstijd: 35 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s