Hou je ook van broodjes bakken, maar heb je geen zin om te lang moeten wachten? Dan heb ik hier voor jou het ideale recept! Deze broodjes staan binnen 45 minuten op tafel.
Deze gezonde rozijnenbollen maak je met kwark en speltmeel. Dit vormt een goede basis voor een voedzaam ontbijt of lunch! Ben je nieuwsgierig geworden naar het recept? Hier komt het!
Ingrediënten voor 9-12 bollen:
– 250 gram magere kwark naturel
– 250 gram speltmeel
– 150 gram rozijnen
– twee eieren
– een eetlepel bakpoeder
– een eetlepel olijfolie
– een snuf zout
– een snuf vanillepoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 20 minuten.
Wel de rozijnen 10-15 minuten in warm water.
Meng de kwark, eieren, bakpoeder, zout, olijfolie en vanillepoeder door elkaar. Giet de rozijnen af en doe ze samen met het speltmeel bij het kwarkmengsel. Je krijgt een stevig deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep met behulp van een ijsschep bolletjes beslag op de bakplaat. Ik ging voor 9 grote bollen.
Bak de rozijnenbollen in ongeveer 20 minuten gaar. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 35 minuten.
Lekker!
Verstuurd vanaf mijn iPhone
LikeLike