Bananenbrood met dadels

Na drie bananenbroodrecepten zonder dadels, vond ik het nu tijd worden om er een met dadels te maken.
bananenbrood-met-dadels-lovetocookhealthy-3
In bijna ieder recept zag ik dadels voorbij komen, dus besloot ik mijn recept voor bananenbrood zonder chocolade een beetje aan te passen en hier dadels in te verwerken. Het resultaat is een heerlijk stevig bananenbrood dat niet té zoet is.

Ingrediënten:
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 150 gram speltbloem
– 2 theelepels bakpoeder
– een snuf zout
– 75 gram rauwe, ongezouten noten, fijngehakt
– 50 gram dadels (geweekt)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en stel in op 45 minuten.
Pureer de bananen en dadels glad met een staafmixer in een grote kom. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
Mix/klop het speltbloem, de bakpoeder en het zout door het beslag. Als je geen bloem en bakpoeder meer ziet, roer je voorzichtig de noten door het beslag.
bananenbrood-met-dadels-lovetocookhealthy
Vet een cakevorm in met een boter of olie of gebruik een siliconenvorm en giet het mengsel in de vorm.
Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uit het midden van de cake komt. Als hij klaar is laat je hem even afkoelen en vervolgens haal je hem uit de vorm en laat je hem verder afkoelen op een rooster.
bananenbrood-met-dadels-lovetocookhealthy-2
Totale bereidingstijd: 1 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s