Cloud bread – basisrecept

Ik zag cloud bread al een paar keer voorbij komen op Instagram of Internet en toen een collega van mij ze ook in een handomdraai had gemaakt, kon ik natuurlijk niet achterblijven.

cloud-bread-lovetocookhealthy-4
Cloud bread is een hype, omdat het calorie- en koolhydraatarm is, geen gluten bevat en boordevol eiwitten zit.
Het basisrecept dat ik je vandaag laat zien, bestaat uit slecht vier ingrediënten. Het is wel aan te raden om het cloud bread iets op te leuken door het te beleggen met zoet of hartig beleg. Ook kun je nog kruiden door het beslag roeren, om er wat meer smaak aan te krijgen. Ben je benieuwd geworden naar het recept? Hier komt het:

Voor 12 stuks:
– drie eieren (op kamertemperatuur)
– 1/4 theelepel bakpoeder
– drie eetlepels hüttenkäse
– een eetlepel honing

Bereidingswijze:
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden en stel in op 17 minuten. Splits de eiwitten van het eigeel en zet het eigeel weg. Doe de eiwitten samen met het bakpoeder in een vetvrije kom en klop op, totdat het eiwit stijf is. Ik deed dit in mijn keukenmachine.
Meng ondertussen het eigeel met de hüttenkäse en de honing. Als het eiwit stijf is, spatel je het eigeelmengel voorzichtig door de eiwitten. (Zorg dat het een luchtig mengsel blijft.)
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier telkens kleine hoopjes mengsel op. Zorg voor voldoende afstand, maar wel dat je gelijk twaalf in een keer kunt bakken.
Bak het cloud bread in ongeveer 17 – 20 minuten gaar. Mijn cloud bread was met 17 minuten goed.
Laat even afkoelen en leg vervolgens op een rooster. (Ze plakten wat aan het papier vast, dus heb ik een kaasschaaf gebruikt om het cloud bread van het bakpapier te krijgen.
cloud-bread-lovetocookhealthy

cloud-bread-lovetocookhealthy-2

cloud-bread-lovetocookhealthy-3
Totale bereidingstijd: 30 minuten.

4 gedachtes over “Cloud bread – basisrecept

Plaats een reactie