Vandaag laat ik je het recept zien van een heerlijke en vullende rode linzensoep. Een perfecte maaltijd om vooruit te maken en de soep kan ook prima ingevroren worden.
Soep vind ik een makkelijke maaltijd. Je doet alle ingrediënten in een pan en binnen een half uur heb je vaak een goed vullende maaltijd op tafel staan. Veel lekkerder dan een soep uit pak.
Ingrediënten voor een pan soep:
– een liter water
– twee blokjes groentebouillon
– drie wortels
– twee rode uien
– twee teentjes knoflook
– een rode peper
– 225 gram rode linzen (geweekt)
– een eetlepel komijnpoeder
– een eetlepel kurkumapoeder
– twee eetlepels kerriepoeder
– een halve theelepel chilipoeder
– olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de wortel in plakjes, snipper de ui en knoflook en snijd de peper in ringetjes. Doe wat olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, peper en wortel. Voeg vervolgens het water, de bouillonblokjes, kruiden en linzen toe. Breng de soep aan de kook en laat vervolgens 25 minuten op zacht vuur pruttelen. Vergeet niet af en toe te roeren.
De soep is klaar als de groente zacht is. Eet smakelijk!
Een gedachte over “Kruidige rode linzensoep”