Van mijn oom en tante kregen we pompoen uit eigen tuin. Daar moest ik natuurlijk iets mee maken. Aangezien ik mijn laatste hummusrecept alweer een tijd terug op de site postte, besloot ik de pompoen te verwerken in de hummus.
En dat was lekker!
Ingrediënten:
– 500 gram pompoen
– een groot blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
– twee eetlepels tahin
– een theelepel komijn
– een teentje knoflook
– olijfolie
– zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden voor en stel in op 35 minuten. Schil de pompoen en snijd in stukken. Verspreid de stukken op een met bakpapier bekleedde bakplaat en strooi er zout, peper en olijfolie over. Bak in 35 minuten gaar. Laat de pompoen even afkoelen.
Doe vervolgens alle ingrediënten (behalve de olijfolie) in een keukenmachine en pureer tot een massa. Voeg telkens een scheut olijfolie toe, totdat de hummus de gewenste dikte heeft.
Lekker op crackers of brood. Ook erg lekker om groente in te dippen