Spinazie filodeegrol

Van een collega hoorde ik dat ze regelmatig een gerecht met spinazie, feta en filodeeg maakte. Ze stapelt de vellen dan als een lasagne en schuift het geheel dan in de oven. Geïnspireerd door haar recept maakte ik deze filodeegrol met spinazie en feta.
spinazie-filodeegrol-lovetocookhealth-3
Het is wel even een werkje, maar dan heb je wel een lekker gerecht. Hier komt het recept.

Ingrediënten voor een rol:
– drie vellen filodeeg
– twee zakken verse spinazie
– twee tenen knoflook
– twee bosuitjes
– een rode ui
– 120 gram feta
– zout, peper, olijfolie
– paprikapoeder

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden en stel in op 25 minuten.
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in ringetjes. Fruit alles aan in wat olijfolie. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Laat de spinazie heel goed uitlekken in een vergiet. (Goed aandrukken).
Pak nu een ovenplaat en bekleed deze met bakpapier. Leg een vel filodeeg op de plaat en bestrijk met olijfolie. Strooi wat paprikapoeder erover en plak het volgende vel erop. Zo leg je de drie vellen op elkaar. Verdeel nu de spinazie over de vellen en brokkel de feta erover. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg op. Bestrijk met wat olijfolie en doe het geheel in de oven. Eet smakelijk!
spinazie-filodeegrol-lovetocookhealthy

spinazie-filodeegrol-lovetocookhealth

spinazie-filodeegrol-lovetocookhealth-2
Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Een gedachte over “Spinazie filodeegrol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s