Plaatcake met perzik

Het is weer vrijdag, dus waarom bakken we dan niet iets lekkers voor het weekend? Deze plaatcake is heerlijk smeuïg en vind ik de perfecte snack voor in het weekend, wat overblijft kun je natuurlijk lekker meenemen naar je werk of school.
plaatcake-met-perzik-lovetocookhealthy-4
De meeste ingrediënten voor deze taart heb je waarschijnlijk al in huis. Ik hoefde zelf alleen maar perzikken en Griekse yoghurt te halen. Er is dus geen excuus om de cake niet te maken 😉

Ingrediënten voor een cake:
– 200 gram speltbloem
– twee theelepels bakpoeder
– 150 gram kokosbloesemsuiker
– 175 gram Griekse yoghurt 0%
– drie eieren
– 80 ml olijfolie
– een zakje vanilliesuiker
– een blik perzikken

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 60 minuten. Zeef de speltbloem en het bakpoeder boven een kom en zet weg. Mix in een andere kom de Griekse yoghurt, kokosbloesemsuiker, eieren, olijfolie en vanillesuiker. Voeg nu het speltbloem en en de bakpoeder toe en mix kort op medium snelheid tot een luchtig beslag.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en zet vast met knijpers.
Snijd een deel van de perzikken in partjes en een paar in blokjes. Spatel de blokjes door het mengsel.
Giet het beslag in de schaal en verdeel de perzikpartjes over de bovenkant van het mengsel.
Verwijder de knijpers en bak de cake in 50-60 minuten gaar. Laat even afkoelen in de schaal en laat de cake vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!
plaatcake-met-perzik-lovetocookhealthy

plaatcake-met-perzik-lovetocookhealthy-2

plaatcake-met-perzik-lovetocookhealthy-3
Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.
Ps: het is ook lekker om wat abrikozenjam op de bovenkant te smeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s