Dagboek april 2015

De maand april was voorbij voordat ik er erg in had. April stond vooral in het teken van lekker eten. Zo gingen mijn zus en ik een middagje winkelen in Haarlem en aten we worteltaart en red velvet cake bij Bij Babette. We schrokken een beetje van de grote porties, maar kregen de taartjes toch op. We dronken er allebei een kruidenthee bij, die door de jongen van de bediening was uitgekozen. Ze hebben namelijk heel veel smaken thee en we vonden het lastig kiezen.
image

Je vindt Bij Babette aan de Kruisstraat 35.

Het weekend erop hadden we mijn moeder als verrassing meegenomen naar Echten om daar van een high tea te genieten.
Ik schreef al een eerder over deze plek, de review kun je hier lezen. We werden opnieuw smakelijk verrast met de sandwiches, scones, koekjes en chocolade.
image

Het derde weekend van april gingen mijn vriend en ik na Sanadome Spa & Hotel in Nijmegen. We bleven ook een nachtje slapen en ik was helemaal uitgerust toen we weer thuis kwamen. We gingen ook nog even winkelen in Nijmegen en aten deze heerlijke taartjes bij Het Broodhuys.
image

En toen gingen we eindelijk naar Rome. Ik had er zo ontzettend veel zin in en heb dan ook zeker genoten. Toegegeven het was ontzettend druk en het feit dat je telkens zo op je spullen moet letten, maakte het niet een heel ontspannen cityrtrip, maar het goede eten maakte veel goed.

Zo aten wij ontzettend lekker ijs bij Gelateria del Teatro. Hier moet je gewoon ijs hebben gegeten. Ze hebben twee vestigingen, een aan de Via dei Coronari 65 (vlakbij de Engelenburght) en een aan de Lungotevere dei Vallati 25. Het ijs wordt met natuurlijke ingrediënten gemaakt en ze hebben veel aparte smaken. Zo probeerde ik de pompoen met amandelen en chocolade, ananas met munt, pure chocolade, citroen cheesecake, yoghurt citroengras, honing rozemarijn en kiwi. Oh ja ik heb heerlijk veel ijs gegeten.
image

Daarnaast gingen we op aanraden naar Don Nino aan de Via dei Pastini, 134. Hier at ik een heerlijke nutella taart en mijn vriend koos voor een cannoli met ricotta. Erg lekker, maar de plek is erg toeristisch.
image

Het weer was niet super, maar op onze laatste dag in Rome werd het dan toch eindelijk warm en kon ik in een jurkje lopen. We liepen vanaf onze B&B naar de Botanische tuinen en kwamen vanuit daar in de wijk Trastevere, dat mijn favoriete stukje Rome was. Het was heerlijk rustig en de wijk is erg schilderachtig. Vanuit daar volgden we lange tijd de Tiber, want als je daar loopt hoor je de drukte van het verkeer en mensen veel minder. Op onze laatste avond aten we stukken pizza achter de Gelateria del Teatro (Via dei Coronari) en namen als toetje nog een ijsje.
image

En toen was het tijd om terug naar huis te gaan.
Dan rest de vraag, wat er in mei gaat gebeuren?

Nou, de komende maand komen er wat veranderingen. Ik ga namelijk 36 uur werken en heb nu om de week de vrijdag vrij, waardoor ik meer tijd heb om ook aan mijn blog te werken. Hopelijk vind ik dan wat meer rust met alles, want met drie keer in de week sporten erbij, schiet het bloggen er wel eens bij in.

Een gedachte over “Dagboek april 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s