MOM: Romige zucchini pasta

Vandaag in makkelijk op maandag een pastagerecht. Ik maakte deze pasta op een drukke avond klaar en hij stond binnen vijftien minuten op tafel. Ideaal als je wel warm wilt eten, maar geen tijd hebt om uitgebreid te koken.

Romige zucchini pasta-lovetocookhealthy (4)
Ik gebruikte geitenkaas om de pasta romig te maken. Ik hou er niet van om room in de pasta te doen. Daarnaast heb ik je ook niet veel ingrediënten nodig om dit gerecht op tafel te zetten. Met andere woorden, het ideale gerecht voor een makkelijk op maandag 🙂

Ingrediënten voor twee personen:
– volkoren spaghetti, afgemeten voor twee personen
– een courgette
– een teentje knoflook
– zes schijfjes zachte geitenkaas
– twee theelepels citroenrasp
– olijfolie, zout en peper

Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de instructies van het pak. (Ik kook het al dente.) Snijd ondertussen de courgette in de lengte door midden en vervolgens in dunne, halve maantjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en roerbak de courgette met wat zout en peper gaar. Snijd de knoflook fijn en voeg deze op het laatste moment toe. Roerbak ongeveer een minuut mee.
Giet de pasta af en roer er vier blokjes geitenkaas door, totdat deze gesmolten is. Maak op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over de borden, doe de courgette erbij en brokkel de overige geitenkaas erover. Maak af met een theelepel citroenrasp per bord. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 12 minuten.

Romige zucchini pasta-lovetocookhealthy

Romige zucchini pasta-lovetocookhealthy (2)

Romige zucchini pasta-lovetocookhealthy (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s