Pompoencake

Ik benut de zondag vaak om iets lekkers te bakken. Deze keer maakte ik een pompoencake.

Pompoencake-lovetocookhealthy (3)
Mijn vriend en proefkonijn vond deze pompoencake super lekker en heeft een aantal stukken meegenomen naar zijn werk. Ikzelf had ook een paar stukken mee en kon er geen genoeg van krijgen. Daarom wordt het hoog tijd om dit recept met jullie te delen. Hier komt hij!

Ingrediënten:
– een cup (zonder kop) gekookte flespompoenpuree
– 2/3 cup olijf olie (geen extra vergine)
– 3/4 cup agavesiroop
– 215 gram speltbloem
– 1 1/2 theelepel bakpoeder
– drie eieren
– twee eetlepels Griekse yoghurt
– een theelepel baking soda
– een flinke eetlepel koekkruiden

Bereidingswijze:

Schil en kook de flespompoen en prak tot een puree (20 minuten).
Verwarm de oven voor op 180 en stel in op +/- 30 minuten. Meng de olijfolie en agavesiroop met een mixer. Voeg de eieren en yoghurt toe en mix goed. Doe dan het bloem, de bakingsoda en bakpoeder erbij en mix voorzichtig door. Roer als laatste de koekkruiden en pompoen toe. Zodra het gemengd is, vet je een ronde springvorm in (de mijne is 26 cm) en doe je het mengsel in de vorm. Bak in ongeveer 30 minuten gaar.
Je kunt de cake nog versieren met een frosting van philadelphia, agave en kaneel, voor een wat feestelijker uiterlijk. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 20 minuten + 50 minuten.
Pompoencake-lovetocookhealthy

Pompoencake-lovetocookhealthy (2)

2 gedachtes over “Pompoencake

  1. Ohhh, ik heb toevallig een flespompoen liggen! Ik moet nog zo veel doen maar nu heb ik zin in pompoencake. What to do, what to do, haha!

    Mijn moeder had pas zo’n cake gemaakt maar toen had ze de pompoen in de pan laten zitten, heel knap. Gelukkig kwam ze er na tien minuutjes achter!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie