Yoghurttaart

In de Foodybox van Kroon op het werk zat een pot met de special edition Almhof Roomyoghurt framboos granaatappel. Ik besloot ermee een no-bake yoghurttaart mee te maken. Deze yoghurttaart maak je makkelijk en snel klaar. Hij moet alleen even opstijven in de koelkast.
Yoghuurttaart-lovetocookhealthy

Ik koos ervoor om wat kokosrasp over de taart te strooien, maar je kunt ook een andere topping gebruiken, zoals chocoladesnippers, frambozen, slagroom, etc., als je wilt variëren.

Ingrediënten voor 8 punten:
– 9 bastognekoeken
– 30 gram Lurpak ongezouten roomboter*
– 1 pot almhof roomyoghurt framboos granaatappel**
– 5 blaadjes gelatine
– 5 eetlepels water

Bereidingswijze:
– Bedek een springvorm van 18 cm met bakpapier.
– Doe de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
– Maal de bastognekoekjes fijn.
– Verwarm de roomboter en tot de boter vloeibaar is.
– Meng de koekkruimels met de boter en schep het mengsel in de springvorm en verdeel over de bodem. Druk voorzichtig aan.
– Zet de bodem in de koelkast.
– Doe de 5 eetlepels water in een steelpan, verwarm het water, knijp de gelatine uit en roer deze door het warme water tot deze volledig is opgelost.
– Haal de steelpan van het fornuis en schenk het gelatinemengsel bij de yoghurt. Roer goed door en giet vervolgens over de koekjesbodem.
– Zet de yoghurttaart zeker 3 uur in de koelkast, zodat deze kan opstijven.
– Bestrooi de taart met de kokos en serveer.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 15 minuten + 3 uur wachttijd.

* De Lurpak roomboter zat in de aspergebox 2024 die ik via Kroon op het werk ontving.
**De Almhof Roomyoghurt framboos granaatappel zat in de Foodybox pasen van Kroon op het werk.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Plaats een reactie