Gezondere melassekoekjes

Voor mijn recept Gingerbread koekjes had ik een pot melasse gekocht en daar had ik sindsdien niets meer mee gedaan. Zonde natuurlijk, want melasse kun je ook in andere koekjes verwerken.

Namelijk in volkoren koekjes. Toegegeven de koekjes zijn niet mooi, maar de smaak is apart en ik vind het erg lekker. Mijn vriend (ook wel proefkonijn 2) vond ze ook verrassend lekker. Hij kon de smaak niet echt plaatsen, maar at ze met smaak op. Nieuwsgierig geworden?

Ingrediënten voor 20 koekjes:
– twee eetlepels gebroken lijnzaad
– een cup volkoren meel
– een cup havermoutvlokken
– eiwit van een ei
– een rijpe banaan
– een halve cup melasse
– twee theelepels kaneel
– een theelepel gemalen gember
– een theelepel baking soda

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel de klok in op 25 minuten. Meng het lijnzaad en het eiwit in een kom en zet weg. Prak de banaan in een kom. Voeg de meel en havermout toe en mix goed. Voeg nu het lijnzaadmengsel en de melasse toe. Roer goed, totdat alles goed gemengd is. Voeg als laatste de kruiden en baking soda toe en roer opnieuw goed door.
Schep het mengsel met behulp van een eetlepel op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de bakplaat in de oven en bak de koekjes gaar.
Eet smakelijk!

Koekjes-melasse-bruin

Melassekoekjes-schaaltje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s