Snacks: Oreo bonbons

Het mag niemand ontgaan zijn, dat ik van chocolade hou. Een paar jaar terug was ik in Brugge en daar kregen we in het chocolademuseum een lesje bonbons maken. Nou was dat iets te moeilijk om thuis te maken, dus besloot ik deze Oreo bonbons te maken.

Echt healthy zijn ze niet, maar af en toe een lekkere snack moet kunnen. Als je genoeg beweegt / sport, kan je zorgeloos eens heerlijk zondigen met deze Oreo bonbons. Ze zijn makkelijk te maken en ook erg leuk als traktatie.

Ingrediënten voor ca 24 bonbons:
– 225 gram Oreokoekjes
– 115 gram verse roomkaas, ik koos voor de light variant van Lidl (is het toch nog wat light ;))
– pure smeltchocolade
– witte smeltchocolade

Bereidingswijze:
Bekleed een bakplaat (die in de koelkast) past met bakpapier. Maal de Oreokoekjes fijn in een blender of een hakmachine. Doe de kruimels samen met de roomkaas in een kom en mix deze tot een gladde massa. Draai nu balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op de bakplaat.
Doe de bakplaat in de koelkast en laat tenminste een uur koelen.
Als het uur voorbij is smelt je eerst de donkere chocolade (goed roeren). Haal het pannetje van het vuur en haal de balletjes door de chocolade. Ik stak er een cocktailprikker in en goot als het ware de chocolade over de balletjes. Laat het met chocolade bedekte balletje voorzichtig op de met bakpapier bedekte bakplaat vallen. Smeer het gaatje voorzichtig dicht. (Ja dit is een knoeiboel.) Doe dit met alle balletjes en leg de bakplaat weer in de koelkast.
Verwarm nu de witte chocolade. Dit kun je het beste au bain marie doen. Ik deed dat niet en dat zorgde ervoor dat de witte chocolade wat verkleurde. Als de chocolade warm is, doe je dit in een decoratiepen en versier je de bonbons. Zet de bakplaat weer in de koelkast en laat de bonbons goed uitharden. Als ze klaar zijn, kun je de Oreo bonbons in een mini muffinvormpje doen voor een feestelijk uiterlijk.

– Houd rekening met in totaal twee uur bereidingstijd.
– Bewaar de Oreo bonbons in de koelkast als je ze de volgende dag gaat eten. Stop ze anders in de vriezer, zo blijven de Oreo bonbons het langst goed.

Bonbons-oreo_oreobonbons

Oreo-bonbons-chocolade

2 gedachtes over “Snacks: Oreo bonbons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s