In Spanje at ik vaak kalkoenfilet. Hier in Nederland is het toch iets minder gangbaar om te eten en daarom maak ik het niet vaak klaar.
Onlangs zag ik het toevallig liggen en besloot er een gerecht mee te maken. En dat werd deze in sesamolie gemarineerde kalkoenfilet met paksoi en noedels.
Ingrediënten voor twee personen:
– 250 gram kalkoenfilet
– 30 gram verse gember
– een eetlepel sesamolie
– twee eetlepels sesamzaad
– drie bosuitjes
– zout en peper
– een stronk paksoi
– noedels voor twee personen
Bereidingswijze:
Kook de noedels volgens de instructies.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes, de bosui in ringetjes en de gember in dunne plakjes. Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de gember goed door. Als hij begint te geuren, voeg je de kalkoenfilet toe en deze bak je tot deze bruin is. Bak daarna de bosui kort mee. Schep daarna de sesam over de kip.
Bak de paksoi kort aan in een koekenpan en serveer bij de kalkoen en noedels. Eet smakelijk!