Eetdagboek juni 2015

De afgelopen drie weken was ik op vakantie in Spanje. Terug naar de plek waar ik vanaf mijn dertiende altijd naartoe ging tijdens de zomervakantie. Daar aan de Costa Daurada heb ik ontzettend lekker gegeten. Hieronder zie je een selectie van al het lekkers dat ik at.

Deze koekjes at ik altijd toen ik nog in Spanje woonde. Heerlijk dat ik ze nu weer terugvond.
image

We zaten in een huisje en kookten ook regelmatig zelf. Hieronder zie je een groene salade die mijn vriend en ik aten.
image

Wist je dat als je tussen de middag naar een restaurant gaat je ontzettend goedkoop kunt eten? Wij hadden een driegangenmenu voor 14.50 per persoon en ik at deze heerlijke Catalaanse canelones, zalm en natuurlijk crema Catalana. Het heeft veel weg van crème brûlée, maar wordt gemaakt met melk in plaats van room en is dus iets lichter.
image
image

In de nacht van 23 juni op 24 juni wordt San Juan gevierd. Daarbij worden de traditionele cocas de San Juan gegeten en heel veel vuurwerk afgestoken. De meeste zijn gemaakt van bladerdeeg, maar gelukkig zijn er ook varianten zonder bladerdeeg. Deze had wel wat weg van melkbrood. Hmmm.
image
image

Op een van de laatste avonden gingen we tapas eten. Door een foutje van mijn kant (ik dacht dat het restaurant ergens anders zat en daardoor liepen we het halve plaatsje door) aten we pas om half tien ´s avonds. Een beetje laat, maar niet voor de Spanjaarden. Voor hen geldt hoe later, hoe beter.
image

Om af te koelen heb ik regelmatig deze ijsjes gegeten. Zo lekker.
image

Ik at nog veel meer. In Spanje kun je nu eenmaal goed eten. Een aanrader als je eens in Catalonië bent, ga eens naar Nostrum. Hier eet je biologisch, gezond en je kunt het eten daar opwarmen en opeten of meenemen. We aten in Sitges voor twaalf uur en hadden een wortel-pompoensoep, couscoussalade en kippenkroketjes.

Bestel je een cappuccino dan kun je er vanuit gaan dat ze er slagroom (nata) in doen. Wil je dat liever niet vraag dan om een cappuccino con crema de leche. (Melkschuim)
image

image

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s