Light lasagne

Ik vind lasagne altijd zo lekker, maar het is altijd zo’n machtige en calorierijke hap. Dus ben ik gaan zoeken naar een recept dat niet zo zwaar op de maag ligt. Ik kwam uit het op volgende recept dat ik zelf een twist heb gegeven.

Ingrediënten voor 2 personen:
– 85 gram gerookte kip, in reepjes
– 225 gram fijngesneden spinazie, diepvries, ontdooid en uitgelekt
– 6 volkoren lasagnebladen
– 100 gram hüttenkäse
– 1 blik a 400 gram tomatenblokjes
– 1 ui, gesnipperd
– 1 scheut olijfolie
– 125 gram champignons, in plakjes
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– peper en zout
– 30+ kaas, geraspt

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel hem in voor 30 minuten.
Bak de ui en knoflook in de koekenpan en voeg daarna de champignons toe. Bak vijf minuten mee en voeg daarna de tomatenblokjes toe. Maak op smaak met zout en peper. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen.
Meng ondertussen de spinazie en hüttenkäse en breng op smaak met zout en peper. Pak nu een kleine ovenschaal en begin met een laag tomatensaus. Bedek met de lasagnebladen en maak nu een spinazielaag met de kipreepjes. Beleg weer met de lasagebladen en ga dan weer verder met tomatensaus enzevoort, totdat de saus op is. Maak af met de geraspte kaas.

Lasagne-light-huttenkase

Light-lasagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s