Stamppot boerenkool met zoete aardappel

Laatst had ik zin in stamppot, maar geen zin in aardappelen. Dus hoe ging ik dat oplossen?

Heel simpel, ik heb de aardappelen vervangen door zoete aardappelen. Toen bedacht ik dat ik net zo goed stamppot boerenkool kon maken, maar dan met een kleine twist. Het werd uiteindelijk stamppot boerenkool met zoete aardappelen, geitenkaas en geroosterde pijnboompitten. Ik maakte het als volgt klaar:

Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 grote zoete aardappelen
– een zak gesneden boerenkool (hoeveelheid naar smaak)
– zachte geitenkaas (van die kleine rondjes)
– pijnboompitten
– zout en peper naar smaak

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de blokjes in een pan met water (en zout) en kook ze tot ze zacht zijn. Kook eveneens de boerenkool tot deze gaar is n een pan met water (en zout). Je kunt ook alles in een pan koken, maar zorg dan dat je de boerenkool eerst alleen kookt. Deze heeft namelijk langer nodig (30 minuten) dan de zoete aardappel. Terwijl de boerenkool en zoete aardappelen koken, rooster je op laagvuur wat pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn.

Zodra alles gaar is, giet je de aardappelen en de boerenkool af. Doe ze beide terug in de pan, doe de geitenkaas erbij (en eventueel ook peper) en stampen maar. Als alles goed gemengd/gestampt is, dan schep je het op twee borden. Maak af met de geroosterde pijnboompitten.

Een gedachte over “Stamppot boerenkool met zoete aardappel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s