Light bosvruchtenmuffins

Ken je dat? Je trekt je koelkast open en ziet zuivel waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verlopen is en je hebt niet genoeg dagen om het nog op te maken? Dat gebeurt mij regelmatig, zo ook van de week.

Ik had eieren en kwark die toch echt op moesten, dus ben ik gaan kijken wat ik er van kon maken. Aangezien ik al genoeg ingrediënten voor mijn avondeten had, besloot ik muffins te bakken. Ik hou niet van super zoete baksels, dus verwacht geen mierzoete muffins. Het fruit zorgt ervoor dat de muffins zoet genoeg zijn.

Ingrediënten
– 200 gram bosvruchten (Diepvries)
– 100 gram zachte boter
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– een snuf zout
– 3 eieren
– 240 gram speltbloem
– 3 theelepels bakpoeder
– 150 gram magere kwark
– handmixer
– 12 papieren vormpjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de bosvruchten iets ontdooien. Klop de boter, kokosbloesemsuiker en een snufje zout met de mixer romig. Roer de eieren er een voor een doorheen. Meng de bloem en het bakpoeder. Roer de helft van het mengsel door het botermengsel en doe dan de kwark erbij en als laatste het overgebleven deel van het bloemmengsel. Schep de bosvruchten er voorzichtig doorheen. Zet de vormpjes in het muffinbakblik. Vul 3/4 van elk vormpje met het beslag. Bak de muffins 25-30 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Ik kon niet zolang wachten en at ze warm hmmm.

Bosvruchtenmuffins-light

Light-bosvruchten-muffins

Foodie 003

Een gedachte over “Light bosvruchtenmuffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s