Iedere dag koken

Ik woon alleen en dat heeft voor- en nadelen. Op het gebied van koken heeft het als voordeel dat als mijn creaties mislukken ik het aan niemand hoef voor te schotelen. Nadeel is wel dat ik dan een minder lekkere maaltijd moet opeten.

Ik vind koken ontzettend leuk, maar als ik alleen voor mezelf moet koken dan heb ik er vaak toch wat moeite mee. Het is altijd leuker om voor een ander te koken. Eigenlijk zou ik de tijd moeten nemen om een weekend op te stellen en op basis daarvan een boodschappenlijstje te maken. Maar de realiteit is dat ik toch weer totaal onvoorbereid in de supermarkt en wat dan gebeurd is dat ik weer broccoli meeneem of weer de ingrediënten van een maaltijdsoep, terwijl ik dat vorige week ook al gegeten heb.
Inmiddels heb ik mij er al bij neergelegd dat het soms gewoon niet anders is en ik dus meerdere weken achter elkaar dezelfde groente eet. Ik probeer het dan wel op een andere manier klaar te maken.
Daarnaast denk ik dan: Ik kook toch wel voor mezelf en haal niet even snel iets bij een of andere toko. Want zeg nou zelf hoe makkelijk is het wel niet om een snelle hap naar binnen te werken?

Zelf doe ik het nooit, tenzij ik natuurlijk uit eten ga. Ik kook iedere dag soms uitgebreid soms makkelijk, maar ik kook wel en weet dus wat ik binnen krijg. Dat vind ik heel belangrijk, want als je ergens je eten haalt dan weet je nooit precies wat erin zit.

Maar goed, wat maak ik klaar? Het grootste gedeelte van mijn diner bestaat uit groente en daarnaast maak ik er vis, vlees of een vegaburger bij. Als ik veel groente bij de maaltijd heb, maak ik er niet nog iets extra’s zoals zoete aardappelen of rijst bij. Dan maak ik een soort groentenmix/salade. Gezond en vullend.

Ik maak mijn maaltijden zo gezond mogelijk en probeer er iets leuks van te maken. Als je in je eentje eet, dan moet je er toch een beetje een feestje van maken, nietwaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s