Warme broccoli salade

Ik hou van broccoli. Het is een groente die ik zeker een keer in de week eet. Waarom? Nou, omdat je er zoveel mee kunt. Een van de manieren om het klaar te maken is wokken. Ik maakte een warme broccolisalade. Het is snel klaar, gezond en het vult goed.

Ingrediënten:

– een halve broccoli

– een blikje kikkererwten 

– een paar handjes rucola 

– zachte geitenkaas.


Bereidingswijze:


Verwarm een beetje olijfolie in een wokpan. Was de broccoli en snijd het fijn. Zodra de olie warm is doe je de broccoli in de pan. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel goed af. (Tot ze niet meer schuimen). Als je broccoli gewokt is (ik wok het kort, want ik hou ervan dat het nog knapperig is) dan doe je de kikkererwten erbij. Wok ze kort en voeg dan de rucola erbij. Als laatste voeg je de geitenkaas er verkruimeld bij. Wok nog even tot het gesmolten is en klaar is je salade. 

Ik at de salade met een vegetarische burger. 


Je kunt eventueel zout en peper toevoegen. Dat heb ik niet gedaan, want ik vond er zo genoeg smaak aan zitten. 2 gedachtes over “Warme broccoli salade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s