Het klinkt misschien als een rare combinatie, maar toch is het lekker. Gnocchi met paksoi. Ook dit gerecht is uit nood geboren, ik had weer eens ingrediënten die op moesten.
Ingrediënten:
Gnocchi
Paksoi
Puntpaprika
Spinazie
Magere spekjes
30+ kaas
Roerbak de gnocchi met wat olijfolie in een diepe koekenpan. Je hoeft het niet eerst te koken. Bak in een andere pan de spekjes. Gebruik hiervoor geen olie. Als de spekjes klaar zijn laat je ze uitlekken op keukenpapier.
Zodra de gnocchi bruin wordt voeg je de puntpaprika en paksoi toe en roerbak je dit. Voeg op het laatst de spinazie toe en laat dit slinken. Wanneer de spinazie genoeg geslonken is, voeg je de spekjes toe. Schep alles op een bord en strooi er wat kaas over.
Ik heb het verder niet op smaak gebracht met zout en peper, omdat de spekjes al zout genoeg zijn.
Een gedachte over “Gnocchi met paksoi”