Quiche met broccoli en zalm

Normaal gesproken worden quiches met bladerdeeg gemaakt. Aangezien ik zelf zo vetvrij mogelijk moet eten, maak ik mijn quiches altijd met hartige taartdeeg. Dat ligt lichter op de maag en ik krijg er geen last van. Daarnaast heb ik alle ingrediënten zo mager mogelijk gemaakt.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 5/6 plakjes hartige taartdeeg
– 2 eieren
– 250 gram magere kwark
– 100 gram geraspte 30+ kaas
– 200 gram gerookte zalm
– 500 gram broccoli
– dille

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een ingevette (spring)vorm van 24 cm doorsnee met de plakjes taartdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Kook/Stoom de roosjes broccoli beetgaar en giet ze af/haal ze uit de stoompan. Klop de eieren los, voeg de kwark, kaas, zout, peper en dille (deze drie naar smaak) toe en meng het tot een geheel. Snijd de zalm in stukken en leg deze samen met de broccoli in de vorm. Giet het eimengsel erover en doe de quiche ongeveer 30-40 minuten in de oven totdat de bovenkant bruin is. Serveer met een groene salade.

Groente BroccoliQuiche klaareindresultaat

 

Een gedachte over “Quiche met broccoli en zalm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s