Vandaag heb ik weer een heerlijk bladerdeeghapje dat het goed zal doen op een brunch, bij de koffie of als borrelhapje. Het is een variant op het bladerdeeghapje met mascarpone en Spaanse vijgen. Door geitenkaas te gebruiken is het een hartig hapje in plaats van een zoet hapje.
Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 3 bladerdeeghapjes
– 6 schijfjes zachte geitenkaas
– 3 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
– 3 Spaanse vijgen
– een beetje gedroogde tijm
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 180 graden en stel in op 15 minuten.
– Klop de geitenkaas los.
– Snijd de vijgen in plakjes.
– Maak een randje in het bladerdeeg met een mesje.
– Smeer de geitenkaas in het midden maar laat het randje vrij.
– Leg de stukjes vijgen op de geitenkaas.
– Maak af met een beetje tijm.
– Maak met je vinger de randen van het bladerdeeg nat met wat water.
– Bak de bladerdeeghapjes in 15 minuten gaar.
– Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
