Savooie spitskool met aardappelpuree en gehaktballen

In de Foodybox van Kroon op het werk* zat een Savooie spitskool, een combinatie tussen een Savooie kool en een spitskool. Deze Savooie spitskool heeft daardoor een lekkere crunchy bite. 
Ik maakte de Savooie spitskool klaar met aardappelpuree en ouderwetse gehaktballenIk wokte de Savooie spitskool met appel en kerrie en voegde toen nog een pakje kokosmelk toe waarin ik alles nog even liet pruttelen.

Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de gehaktballen:
– 500 gram gekruid rundergehakt
– 1 ei
– 3 eetlepels paneermeel
– 2 theelepels Dijon mosterd
– peper en zout
– een klontje boter
– een scheutje ketjap
– water

Voor de spitskool en aardappelpuree:
– 800 gram kruimige aardappels
– 
een scheut halfvolle melk
– een Savooie spitskool
– 1 pakjes kokosmelk
– 1 appel (jonagold)
– 2 eetlepels kerriepoeder
– olijfolie
– peper en zout

Bereidingswijze:
– Doe de gehakt, het ei, de mosterd, het paneermeel en een beetje peper en zout in een kom.
– Meng goed door elkaar en vorm hier dan 4 gelijke gehaktballen van.
– Verwarm de boter in de pan en braad hierin de gehaktballen rondom bruin.
– Zet de gehaktballen voor de helft onder water, doe het deksel op de pan en laat de gehaktballen gedurende 1 1/2 uur sudderen.
– Doe tijdens het laatste half uur een scheutje ketjap in de pan, zodat je een mooie jus krijgt.
– Schil de aardappelen en snijd doormidden.
– Kook de aardappelen in water gaar en giet af. 
– Pureer de aardappelen met wat melk en maak op smaak met peper en zout.
– Snijd de Savooie spitskool klein, schil de appel en snijd deze in blokjes.
– Verhit wat olijfolie in een pan en wok de Savooie spitskool en appel gedurende 8 minuten. Als de kool geslonken is, voeg je de kerrie toe en bak nog even kort mee.
– Doe de kokosmelk in de pan, maak op smaak met peper en zout en laat nog even pruttelen met een deksel op de pan.
– Schep alles op de borden en serveer.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 2 uur.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

*Ik ontving de Savooie spitskool van Verse oogst via Kroon op het werk.

2 gedachtes over “Savooie spitskool met aardappelpuree en gehaktballen

Plaats een reactie