Gekarameliseerde ui met cornichons

In de foodybox lente van Kroon op het werk zat een pot cornichons van Kühne. Deze cornichons doen het erg goed op een borrelplak, maar zijn ook erg lekker met gekarameliseerde ui. Ik at dit op een broodje kaas, maar het is ook erg lekker op een broodje hamburger. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een bakje

– twee rode uien
– een scheut balsamicoazijn
– 150 ml water
– een theelepel bruine suiker
– 10 cornichons
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Snijd de cornichons in kleine stukjes.
– Snijd de uien in halve maantjes en doe deze met wat olijfolie in een pan.
– Fruit kort aan en voeg dan de suiker, water en balsamicoazijn toe.
– Doe een deksel op de pan, zet het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten pruttelen tot de uien zacht zijn en het vocht verdampt is.
– Voeg de laatste paar minuten de cornichons toe en meng goed.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

2 gedachtes over “Gekarameliseerde ui met cornichons

Plaats een reactie