Review: Philips Airfryer XXL HD9867/90

Ik meldde me aan voor de Topmember actie van Uit Pauline’s Keuken en mag de Philips Airfryer testen. Ik wilde al heel lang een Airfryer testen, dus was ik ontzettend blij dat ik een van de 15 topmembers ben die de Airfyer mocht ontvangen.

Het apparaat is mooi ontworpen en laat zich makkelijk opbergen. Na alle plastic te hebben verwijderd en de onderdelen te hebben schoongemaakt, ging ik aan de slag.

Allereerst wilde ik een makkelijk gerecht maken, zodat ik de Airfryer rustig kon ontdekken. Ik besloot daarom kip in een marinade van honing en mosterd gewikkeld in ontbijtspek te maken. Het recept vind je onder de review.

Het gebruik:
Op Internet las ik bij veel recepten dat je de Airfryer moest voorverwarmen, maar dat zag ik nergens staan in de gebruiksaanwijzing, dus heb ik dat ook niet gedaan.
Ik heb de kip in het mandje gedaan en de Airfryer ingesteld op 180 graden en 18 minuten. De Airfryer deed het werk en na 18 minuten klonk er een belletje om aan te geven dat het vlees klaar was.
Ik zag dat de bacon wat te donker was en dus zal ik de Airfryer de volgende keer instellen op 15 minuten.
Het gebruik van de Airfyer is ontzettend makkelijk. Je stelt het apparaat in en deze doet het werk.

Het resultaat:
Het vlees kwam gaar en erg sappig uit de Airfryer. De marinade van honing en mosterd was goed te proeven. Echter was het ontbijtspek wel wat zwart, dat kwam deels doordat ik het vlees te lang had gebakken en deels doordat honing sneller verkleurt (dit wordt ook genoemd in de gebruiksaanwijzing).

Schoonmaken:
Nadat de Airfryer voldoende was afgekoeld, ging ik het apparaat schoonmaken. Dit heb ik gewoon met afwasmiddel en een afwasborstel gedaan. Het schoonmaken ging erg makkelijk, maar ik moest extra boenen bij de vetverminderaar, want daar kreeg ik niet alle vlekken weg.

Eindoordeel:
De Airfryer heeft me niet teleurgesteld! Ik ben erg enthousiast over het apparaat en kan niet wachten om er nog meer recepten mee te maken.

Recept kip in ontbijtspek:
– 2 stukken kipfilet
– 4 stukken/plakken ontbijtspek
– twee theelepels honing
– een theelepel grove mosterd

Bereidingswijze:
– Meng de honing en mosterd en besmeer hiermee de kipfilet.
– Leg twee stukken ontbijtspek per kipfilet en wikkel de kipfilet in het spek.
– Leg de kipfilet in het mandje van de Airfryer en stel deze in op 180 graden en 15 minuten.
– Laat de Airfryer het werk doen en klaar is kees.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 17 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s