Zodra de herfst begint en het buiten kouder wordt, krijg ik spontaan trek in speculaasbrokken. Mijn moeder kocht ze vroeger regelmatig en ik maakte er dan een sport van om telkens het grootste stuk uit de koekjestrommel te vissen. Ik vind die speculaasbrokken nog steeds heerlijk, dus kocht ik het eerste pak al vroeg dit jaar.
Toen ik het laatste brok opat, bedacht ik me dat ik natuurlijk ook zelf speculaasbrokken kan maken, dus ging ik aan de slag. Lees je mee?
Ingrediënten:
– 225 gram speltbloem
– 50 gram ongezouten boter (in blokjes)
– 75 gram kokosbloesemsuiker
– 2 eieren
– 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
– 2 theelepels bakpoeder
– een snuf zout
– amandelsnippers
Bereidingswijze:
– Doe 1 ei in een grote kom, klop los en bewaar.
– Doe de bloem, kokosbloesemsuiker, de koek- en speculaaskruiden, het bakpoeder en zout in een kom en meng goed.
– Voeg het overgebleven ei en de boter toe en kneed met je handen tot een deegbal.
– Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.
– Verwarm de oven voor op 175 graden en stel in op 30 minuten.
– Bekleed een bakplaat met bakpapier, rol hierop het deeg uit tot een lap van maximaal 7 millimeter.
– Bestrooi de speculaas met de amandelsnippers en bestrijk met het losgeklopte ei.
– Bak de speculaas in maximaal 30 minuten gaar.
– Laat de speculaas helemaal afkoelen en breek dan in brokken.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!