Rondreis Noordoost Amerika en Canada (2019) Dag 13 – 16

Dag 13 – Woensdag 29 mei. Niagara Falls – Batavia
Het regent als we wakker worden en na een snelle douche lopen we naar een pancake house aan de overkant van het hotel voor een ontbijt. We zitten namelijk in een hotel dat geen ontbijt serveert (de enige van al onze hotels).
We bestellen pancakes (veel teveel natuurlijk) en gaan daarna terug naar het hotel. We mogen na het uitchecken de auto laten staan en lopen naar de watervallen om met de Hornblower het water op te gaan. We krijgen een poncho en gaan vooraan op de boot staan. Naast de regen worden we helemaal nat van de waterval zelf, maar de ervaring is geweldig! Echt een aanrader om zo dichtbij de waterval te komen.
Eenmaal terug aan land lopen we het dorp zelf in om postzegels te kopen voor mijn vader. Daarna lopen we terug naar het hotel en rijden we nog even naar de outlet in Niagara on the Lake. Inmiddels komt het zonnetje door en wordt het aangenaam. We lunchen nog even in de outlet, stoppen onderweg om wat boodschappen te halen en rijden dan terug naar Amerika. Daar zijn we ook zo door de douane en voor we het weten zijn we bij ons hotel in Batavia.
Daar gaan we nog even naar de Target en Walmart en kopen ons avondeten. We zijn lichtelijk verslaafd aan de tomatensoep van de Walmart, die we opwarmen op de hotelkamer en we eten er broodjes en fruit bij.

Dag 14 – Donderdag 30 mei. Batavia/Letchworth State Park
Na het ontbijt rijden we naar de Target om daar bij de Starbucks een koffie te halen en lunch te halen bij de Walmart. Ook pinnen we wat geld, zodate we de entree van Letchworth State Park kunnen betalen. Het is daar namelijk niet mogelijk om te pinnen.

Letchworth State Park is een mooi, goed onderhouden park. Het grappige is dat al het gras keurig gemaaid is. Verder zijn er geen vuilnisbakken, waardoor je gedwongen wordt jouw afval mee naar huis te nemen. Er zijn een paar prachtige watervallen en het is een rustig park.
L
s’Avonds halen we weer eten bij de Walmart, kopen we nog een voorraad M&M’s voor thuis en pakken de koffers weer in voor morgen.

Dag 15 – Vrijdag 31 mei. Batavia – Watkins Glen
Na het ontbijt gaan we op weg naar Watkins Glen. Onderweg rijden we langs Buttermilk Fall Statepark en hier mogen we gratis naar binnen. We lopen het pad langs de waterval omhoog en blijven nog een tijdje op een bankje genieten van het uitzicht. We hebben broodjes en kaas gekocht en eten dat ondertussen op. Na een tijdje besluiten we door te rijden naar Watkins Glen. We rijden langs Newfield en hier bezoeken we een covered bridge uit 1853. We rijden er overheen met de auto en ook weer terug, want dat kan bij vrijwel geen een brug, dus ja we benutten nu de mogelijkheid 😉

Om ons hotel is een halve bouwplaats, maar de faciliteiten zijn goed en we merken binnen niets van al het geklus. Het resort is aan het uitbreiden en zal nog mooier worden dan het nu al is. s’Avonds eten we steak bij het Decoy Restaurant aan de 4576 NY-14.

Dag 16 – Zaterdag 1 juni. Watkins Glen
Na het ontbijt gaan we op weg om de Gorge trail te lopen. We parkeren de auto op de parkeerplaats voor het park en lopen naar het begin van het pad. Het miezert wat, maar is niet koud. We lopen het pad omhoog en nemen uitgebreid foto’s. Bovenaan eten we wat in het zonnetje dat is gaan schijnen en gaan daarna op ons gemak naar beneden.

We besluiten een ijsje te halen bij de lokale Ben & Jerry’s en gaan daarna naar de Walmart om ons eten voor die avond te halen. We halen de auto op en rijden terug naar ons hotel. Het weer is zo lekker dat we besluiten buiten op de stoelen te relaxen. We kijken uit op het meer. ’s Avonds eten we op de kamer en kijken wat tv. Halverwege een programma worden we opgeschrikt door een weeralarm op de televisie. Een soort van sirene en een blikken stem waarschuwt voor onweer en wind in de regio. Uiteindelijk krijgen wij geen noodweer.

2 gedachtes over “Rondreis Noordoost Amerika en Canada (2019) Dag 13 – 16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s