Rondreis Noordoost Amerika en Canada (2019) Dag 9 – 12

Dag 9 – Zaterdag 25 mei. White Mountains – Lake Placid
We starten rustig op en nemen uitgebreid de tijd voor het ontbijt. Daarna checken we uit en rijden we richting Lake Placid. Onderweg rijden we langs het plaatsje Littleton, waar we de auto parkeren en besluiten een stuk te lopen. Het weer is een heel stuk opgeknapt, dus lopen we naar de Curran Suspension Bridge. Vanaf daar lopen we naar Miller’s Cafe & Bakery aan de 16 Mill St. We bestellen koffie en wat lekkers en gaan op het terras zitten wat uitkijkt over de Ammonoosuc River. De eigenaresse vertelt ons over de snoepwinkel Chutters aan de 43 Main St. Zij hebben de grootste snoepbalie van de wereld (Guinness World’s record) en dus mag een bezoekje niet uitblijven.

Terwijl mijn man besluit om daar fudge te kopen, ben ik in tweestrijd of ik chocolade of iets anders zal kopen. Uiteindelijk kan ik me inhouden en blijft het bij kijken (en een beetje fudge proeven).

We rijden verder richting Lake Placid en bezoek onderweg de Ben & Jerry fabriek in Vermont. Via de veerpont komen we uiteindelijk in de staat New York uit en rijden we naar onze B&B in Lake Placid. We eten die avond bij Lisa G’s aan de 6125 Sentinel Rd.

Dag 10 – Zondag 26 mei. Lake Placid
Na een onrustig nacht in een veel te klein bed, ontbijten we de volgende dag in de keuken van de B&B. Er staat een grote tafel en de eigenaresse heeft vers brood gebakken. Het is gezellig om de andere gasten te spreken en na het ontbijt vertrekken wij naar de High Falls Gorge. Door de regen die de afgelopen nacht is gevallen is een gedeelte dicht, maar dat maakt het niet minder leuk. We mogen later op de dag terugkomen als we dat willen om zo de rest nog te bezoeken en we besluiten dat we eerste de Beaver Meadow willen bezoeken.

Het begin van deze route is nog best lastig te vinden, dus lunchen we eerst. Daarna doen we een tweede poging om de juiste parkeerplaats te vinden. Het is er echter zo druk dat we de auto langs de kant van de weg moeten parkeren. De route begint met een onderverharde weg die overgaat in een verharde weg en je loopt net zolang door tot je het clubhuis van het golfterrein ziet. We lopen langs huisjes en gaan via een andere verharde weg de route op. Dit eerste stuk is best saai en ook vervelend lopen, omdat er gewoon auto’s rijden. Maar na ongeveer 2 mile gaan we een bospad op en kan de wandeling beginnen. Na een tijdje horen we water, gaan een brug over en komen dan bij de Beaver Meadow Falls. Een mooie waterval waar niet veel mensen komen.

Aan het einde van de dag gaan we weer bij Lisa G’s eten. Daar ontdek ik halverwege mijn maaltijd een haar in mijn eten, waardoor ik een nieuw bord krijg, maar we ook de hele maaltijd gratis krijgen. De manager is zeer gepikeerd door het voorval en ik geloof dat we het halve personeel aan onze tafel hebben gehad om excuses aan te bieden. Het eten was verder prima in orde, dus ik ben allang blij dat het zo serieus wordt opgepakt en is opgelost.

Dag 11 – Maandag 27 mei Lake Placid
Vandaag verlaten we Amerika tijdelijk om naar Kingston in Canada te rijden. De route die de GPS aangeeft is niet een van de fijnste en we gaan via binnenwegen met vele hobbels en heuvels richting Potsdam. Daar zien we Amish in rijtuigen, bij hun huizen en ook de vele verkeersborden geven aan dat dit een Amish gebied is.

We steken het water naar Canada over via een ijzerenbrug en komen vlot Canada binnen. Eenmaal in Kingston checken we in bij het hotel en dat valt toch tegen. De hotelkamer stinkt en het enige wat schoon is, is het bed en de badkamer. Ik krijg een geurspray mee voor de geur (ruikt naar natte hond) en kom niet verder bij de eigenaar. Kennelijk heb je als je bij Booking boekt geen rechten, tenminste dat wordt me duidelijk gemaakt.

We besluiten daarom maar om Kingston te gaan verkennen. Daar komen we bij de bierbrouwerij Stone City Ales uit, waar mijn man een lekker biertje bestelt en ik een root beer. We bestellen er olijven en dadels uit de oven bij. Lekker relaxt en heerlijk in het zonnetje.

Dag 12 – Dinsdag 28 mei Kingston – Toronto – Niagara Falls
Na het ontbijt checken we uit en daar geeft mijn man aan dat de kamer echt niet schoon was. De eigenaar luistert nu wel, vooral wanneer mijn man foto’s laat zien en stort een gedeelte van het betaalde bedrag terug op de rekening.
Wij rijden langs een Starbucks en gaan dan op weg naar Toronto. We parkeren bij een ziekenhuis en lopen via het Entertainment District naar de St. Lawrence Market. Daar kopen we koekjes die we onderweg naar het Distillery District opeten. Daarna is het tijd om terug te gaan naar de auto en naar de Niagara falls te rijden.

We eten onderweg iets en komen rond 8 uur aan bij ons hotel. ’s Avonds als het donker is lopen we naar de watervallen om de lichtshow te bekijken. Het plaatsje zelf is een soort van mini Las Vegas met alle lichtjes en attracties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s