Tomatensoep met balletjes

Ik heb weer een nieuwe favoriete soep, namelijk deze tomatensoep met balletjes. Maak hem een dag van tevoren klaar, zodat de smaken goed intrekken. Deze soep is heel makkelijk klaar te maken en lekker met vers gebakken brood erbij!

Je hebt niet veel ingrediënten nodig om deze soep te maken en daarnaast is hij in 45 minuten klaar. Lees je mee?

Ingrediënten:
– 6 romatomaten
– 3 blokjes groenteboullion
– 1,5 liter water
– 250 gram gekruid rundergehakt
– 1 stengel bleekselderij
– 3 volle theelepels tomatenpuree
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 wortel
– 1/2 theelepel tijm
– een scheutje olijfolie

Bereidingswijze:
– Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
– Fruit de ui en knoflook aan in de olijfolie.
– Schil de wortel en snijd in plakjes, snijd de bleekselderij in ringetjes en snijd de tomaten in partjes.
– Voeg de tomatenpuree, bleekselderij en wortel bij de ui en knoflook en roerbak even kort mee.
– Voeg nu de tomaten, 1 liter water, 2 bouillonblokjes en de tijm toe en laat de soep 30 minuten pruttelen.
– Doe ondertussen het overgebleven bouillonblokjes in een pannetje met 0,5 liter water en zet op het vuur.
– Draai kleine balletjes van het gehakt en kook de gehaktballetjes gaar in het pannetje met bouillon.
– Pureer de soep goed glad en doe de gehaktballetjes (zonder bouillon) in de soep.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s