Rondreis Arizona, Californië, Colorado, Nevada, Utah (2018) – Dag 13 – 16

Dag 13 – Woensdag 1 juni. Mesa Verde – Moab – Arches National Park.
We rijden terug door Cortez waar we nog wat boodschappen en een kop koffie halen. Daarna rijden we door naar Arches National Park waar we de Windows bekijken. Daarna rijden we naar onze camping Moab Valley RV Resort & Campground waar we bij de receptie chocolate chip cookies krijgen. Aangezien het erg warm is, blijven we de rest van de middag bij het zwembad hangen.

Dag 14 – Donderdag 2 juni. Moab – Arches National Park.
Arches is een klein park en heeft weinig parkeerplekken, vooral voor campers, dus gaan we ’s ochtends vroeg op pad en rijden we naar Devils Garden, waar het al druk is. Gelukkig kunnen we de camper kwijt. We besluiten de Devil’s Garden trail te doen waarbij we ook langs de Double O Arch komen. Deze wandeling vergt veel klimmen en klauteren en is erg leuk. Je loopt voornamelijk over rotsen en af en toe moet je zelf je pad zoeken.

We lunchen bij de camper en rijden dan door naar Delicate Arch. Deze wandeling staat ook bekend als moeilijk en dat is een goede omschrijving. Er is weinig schaduw en vooral het begin is erg steil. We lopen in een lekker tempo door en eenmaal boven worden we beloond met een prachtig uitzicht!

Terug op de camping duiken we in het zwembad. ’s Avonds eten we bij the Moab Brewery, waar mijn man verschillende kleine glaasjes bier proeft. Nadat we uitgegeten zijn, halen we nog een ijsje voorin het restaurant. Nu we er toch zijn, halen we nog wat boodschappen.

Dag 15 – Vrijdag 3 juni. Moab -Torrey.
Vandaag rijden we naar Capitol Reef. Onderweg lunchen we bij de Dukes Rock Slide Grill in Hanksville. We komen redelijk vroeg aan, maar lunchen is geen probleem. Het restaurant is geheel in Western style met overal referenties naar “The Duke” John Wayne. Daarna rijden we naar Fruita waar we een tijdje rondlopen en natuurlijk een taartje eten bij Glifford House. We lopen verder geen wandelingen in Capitol Reef, omdat we de camper nergens kwijt kunnen. Dus rijden we naar Torrey waar we overnachten op de Sandcreek RV Park and Campground. In het dorpje zelf is vrij weinig te doen, dus relaxen we in en om de camper.

Dag 16 – Zaterdag 4 juni. Torrey – Kodachrome Basin State Park.
We rijden via Escalante naar Lower Calf Creek. Daar lopen we naar de waterval. Opnieuw een prachtige wandeling en de mist van de waterval is heerlijk verkoelend. We rijden via Cannonville naar Kodrachrome Basin State Park. De camping is erg kaal, maar dit zijn de beste douches ever! ’s Avonds steken we de firepit aan en barbecuën we.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s