Rondreis Arizona, Californië, Colorado, Nevada, Utah (2018) – Dag 9 – 12

Dag 9 – Zaterdag 28 mei. Grand Canyon.
Vandaag staan we weer vroeg op, omdat we de Bright Angel Trailhead gaan lopen. Het is nog fris wanneer we om half 10 met de wandeling beginnen, maar hoe dieper we afdalen in de canyon hoe warmer het wordt. Deze wandeling wordt door het park als een van de veiligste gezien. Hoewel je redelijk stijl naar beneden loopt, zijn de paden goed onderhouden. We lopen uiteindelijk tot aan de Three Mile Resthouse, we zijn dan zo’n 1892 meter afgedaald in de Grand Canyon, waarbij het eerste stuk tot het eerste rustpunt het meest steile stuk is. We zoeken een plekje om te lunchen en bereiden ons daarna voor om weer terug naar boven te lopen.
’s Avonds nemen we op tijd de bus om de zonsondergang mee te maken. Deze is prachtig en levert mooie foto’s op.

Dag 10 – Zondag 29 mei. Grand Canyon – Monument Valley.
’s Ochtends drinken we eerst koffie bij de Yavapai coffee shop bij Market Plaza en zoeken we wat dingen op Internet op. Daarna rijden we naar Monument Valley. Daar hebben we een kampeerplek gereserveerd op Goulding’s campground. We eten op tijd, want we moeten alweer vroeg klaarstaan voor de sunset tour in Monument Valley. We worden bij de receptie van de camping opgehaald door onze gids en samen met 6 andere mensen rijden we richting het park. De tour is erg leuk om te doen en we krijgen uitleg over de verschillende rotsformaties en namen. Na twee uur en vele foto’s later worden we weer afgezet bij de camping.

Dag 11 – Maandag 30 mei. Monument Valley – Mesa Verde.
We gaan op weg naar Mesa Verde National Park. We rijden een mooie route en komen onderweg langs Mexican Hat, een rotsformatie in de vorm van een sombrero. We halen boodschappen in Cortez, een stadje net voor Mesa Verde. Op de camping (Morefield Campground) raken we in gesprek met onze Amerikaanse buren met wie we ’s avonds barbecuën. We gaan met hen ook naar het theater in Mesa Verde, waar een parkwachter een leuk praatje houdt.

Dag 12 – Dinsdag 31 mei. Mesa Verde.
We staan extra vroeg op, want vandaag moeten we ons om 8 uur melden bij de Fare View Lodge voor de 700 year tour. We gaan met een grote groep in een bus en krijgen op verschillende plekken in het park uitleg over de opgravingen in het park. Daarna bezoeken we om 10 uur Cliff Palace. Op z’n Amerikaans wordt er gewaarschuwd voor deze “heftige” wandeling, maar uiteindelijk valt het ontzettend mee. Ja het is even een stukje afdalen en ja je moet aan het einde een houten lader op, maar deze waarschuwing vooraf was een tikkeltje overdreven.
We lunchen bij Fare View Terrace (geen aanrader) en rijden dan naar Spur Three House. Helaas is deze trail dicht, dus nemen we een kijkje in het museum.
’s Avonds zitten we binnen in de camper, omdat het snel afkoelt en nemen we afscheid van onze Amerikaanse buren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s