Rondreis Arizona, Californië, Colorado, Nevada, Utah (2018) – Dag 5 – 8

Dag 5 – Woensdag 23 mei. Lindsay – Beatty
Na ons ontbijt rijden we als echte Amerikanen door de drive thru van Starbucks en gaan met onze koffie in de drankjeshouder op weg naar Sequoia National Forest. Volgens de weersvoorspellingen is het daar koud, dus ik heb een lange broek en trui aan getrokken. Onze GPS heeft wat moeite met het vinden van de weg en wanneer hij ons over een onverharde weg wil sturen, besluiten we om te keren. Uiteindelijk zien we toch het bordje en beginne we aan de Trail of 100 Giants. Het is prachtig om deze grote Sequoia bomen te zien en we maken veel foto’s.
Eenmaal terug bij de auto zie ik dat we moeten tanken en we nog maar voor 60 mile benzine hebben. Enigszins zenuwachtig (ik) vervolgen we onze weg en komen we uiteindelijk in Kernville een tankstation tegen. Ik spreek de winkelbediende aan en vraag of zij een leuke lunchplek weet. Dat weet ze zeker en even later zitten we bij Ewings on the Kern aan de buitenbar te eten terwijl we boven de Kern River hangen.

Na de lunch rijden we door naar Death Valley. We zijn nog maar net onderweg wanneer we een keihard rommelend geluid horen. Ja hoor, twee straaljagers vliegen over. We stoppen bij Stove Wells in de hoop dat ze terugkomen, maar helaas. We rijden naar ons hotel in Beatty en gaan even later eten bij Denny’s. Je zou het niet verwachten, maar de skillets zijn erg lekker! We halen nog een ijsje en daarna gaan we op de veranda nog wat lezen.

Dag 6 – Donderdag 24 mei. Beatty – Las Vegas
We ontbijten bij Denny’s en rijden daarna naar het spookstadje Rhyolite. Hier maken we veel foto’s en vergeten we de tijd een beetje. We rijden snel door naar Death Valley, bekijken Zabriskie point, doen de Artist drive en lopen een stuk over Badwater. Onderweg naar Las Vegas, lunchen we bij een motor café en leveren vervolgens een uur te laat de auto in. Als we op de bon kijken zien we dat we een dag extra moeten betalen. We lopen naar iemand van Alamo en met een paar muisklikken is het bedrag verdwenen. We nemen de taxi naar het Excalibur en krijgen ondertussen wat toeristische informatie van de chauffeur.


’s Middags liggen we heerlijk bij het zwembad en ’s avonds eten we in de piramide van het Luxor bij Rice & Company. Daarna lopen we nog een stuk over de strip.

Dag 7 – Vrijdag 25 mei. Las Vegas – Seligman
We mogen de camper pas om 1 uur ophalen, dus na het ontbijt checken we uit en gaan het met koffer en al het casino in. We pakken rond half 12 de taxi naar Cruise America en krijgen rond 13 uur de camper mee. Helaas is hij niet heel schoon, maar we willen geen tijd verliezen en gaan dus snel op pad. We halen boodschappen bij de Wallmart en rijden naar Seligman waar we een plek hebben gereserveerd op de Seligman / Route 66 KOA Journey. We komen daar om 6 uur aan en gaan op aanraden van de campingbeheerster iets eten bij The Pizza Joint. Waar ik een broodje heb en mijn man door een foutje van het personeel een enorme pizza. Wat hij niet op kan nemen we mee, dan hebben we morgen een lunch.

Dag 8 – Zaterdag 26 mei. Seligman – Grand Canyon
We rijden Seligman in en parkeren de camper naast de weg. We lopen een tijdje om in Seligman, rijden een stuk route 66 terug richting Las Vegas, draaien om en gaan iets lunchen in Seligman bij Westside’s Lilo. Dit restaurant met eigenaren van Duitse origine serveert heerlijke broodjes en taart. Na de lunch rijden we naar Grand Canyon, waar we om 3 uur aankomen. We zetten de camper op de plek, doen de wandelschoenen aan en pakken de shuttlebus naar South Kaibab trail. We lopen tot aan de Oh Aah Point en gaan dan terug. Het waait ontzettend hard en we zijn helemaal rood van het rode zand als we weer boven komen. Na een douche, eten we bij de camper en helaas mag er geen vuurtje aan in verband met de wind. Dus ga ik lekker in de camper zitten wanneer het helemaal donker en fris is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s