Rondreis Arizona, Californië, Colorado, Nevada, Utah (2018) – Dag 1 – 4

Dag 1 – Zaterdag 19 mei. Amsterdam – San Francisco – Monterey
Na een lange periode plannen vertrekken we vandaag opnieuw naar Amerika. We parkeren de auto in P6 op Schiphol. We hadden P3 geboekt, maar omdat ze aan het verbouwen zijn, mogen we voor dezelfde prijs in P6 staan. Het voordeel daarvan is dat je gelijk met de lift naar boven bij de vertrek- en aankomsthallen bent. We gaan vlot door de security en halen een kop koffie en ontbijt bij de Starbucks.

Het vliegtuig vertrekt op tijd en in de volgende 11 uren kijk ik 3 films en loop ik af en toe wat rond. Ook ontdek ik de pantry achterin het vliegtuig, waar ik nog wat snacks haal. Eenmaal in San Francisco kleed ik me snel om in de toiletten, doe mijn lenzen in en ga dan door de douane. Aangezien we een returning ESTA zijn mogen we gebruik maken van de automaten en hoeven dan alleen nog langs een douanebeambte om een papiertje af te geven. De koffers zijn al van de banden gehaald en we lopen in een ruk door naar Alamo om onze huurauto op te halen. Een krap uur later rijden we richting Monterey naar ons hotel The Stevenson Monterey. We komen daar tegen een uur of 3 aan en nadat we geïnstalleerd zijn loop ik naar een Trader’s Joe om ontbijt voor morgen te halen. Er zit wel ontbijt bij ons hotel, maar wij gaan vroeg op pad om walvissen te spotten en dus kunnen we het ontbijt niet meepakken. De rest van de dag doen we niet veel meer. We eten bij Denny’s aan de overkant van het hotel en gaan (te) vroeg naar bed.

Dag 2 – Zondag 20 mei. Monterey
Doordat ik de tijd in het vliegtuig niet heb geslapen en gisteren te vroeg naar bed ben gegaan ben ik om kwart over 2 klaar wakker. Nu hadden we de wekker voor half 6 gezet, maar dit is wel heel vroeg. Ik ga rustig lezen. Na een snelle douche ontbijten we met de spullen die ik gisteren heb gehaald. Daarna gaat mijn man om 7 uur de auto uit de parking onder het hotel halen en ik loop bij receptie binnen voor 2 koffie to go en een muffin. We rijden naar Moss Landing waar we een walvistocht bij Sanctuary Cruises hebben geboekt. Stipt 8 uur varen we uit en om 10 uur zijn we weer terug. De ervaring is ondanks de wilde zee en het koude weer geweldig. We zien 3 walvissen die voortdurend om de boot zwemmen en verder zeeotters, zeehonden en vogels.

Wanneer we weer terug zijn, rijden we naar Carmel by the sea. Ik zet ondertussen de stoelverwarming op 3, want ondanks de vele lagen ben ik verkleumd. In Carmel parkeren we de auto net buiten het centrum. Onderweg halen we een koffie en lopen we door de prachtige straatjes. We lunchen bij de Tuck Box. Aan het einde van de middag rijden we naar een winkelcentrum om water en snacks in te slaan. We zijn wel even zoet in het winkelcentrum en ik blijf me altijd verbazen hoe je zo een uur of twee verder bent.
’s Avonds eten we bij Rosine’s Restaurant, waar de porties enorm zijn. We lopen naar het hotel om uit te buiken.

Dag 3 – Maandag. 21 mei Monterey
Na het ontbijt rijden we naar Pfeiffer Beach waar we een stuk over het strand lopen. We zien daar twee hele schattige en grappige vogels, dit blijken de Californische kuifkwartel te zijn. Vanuit Pfeiffer Beach rijden we naar de McWay waterval. We parkeren de auto langs de weg en maken foto’s vanaf het uitkijkpunt. We rijden nog een stuk Highway 1 en gaan dan lunchen bij … waar we vorig jaar ook gegeten hebben. Ik kies voor een lekkere steak.

Na de lunch rijden we naar Pacific Grove. Vorig jaar hadden we daar ons hotel, maar hebben we niet de tijd genomen om het plaatsje te bezoeken. We lopen eerst langs het stuk met de zeehondjes en pups en gaan daarna het stadje zelf in. Ik heb geluk, want er is een famer’s market! We kopen een bakje aardbeien en slenteren nog een beetje door het stadje.
We halen een salade bij Trader’s Joe en deze eten we s’ avonds als avondeten.

Dag 4 – Dinsdag. 22 mei Monterey – Lindsay
Na het ontbijt gaan we op weg naar Lindsay. Het hotel dat we geboekt hebben ligt redelijk dichtbij Sequoia National Forest en ligt vrij afgelegen. Onderweg gaan naar een outlet. We komen rond 3 uur aan bij het hotel en het is bloedheet. We besluiten toch een stukje te lopen, maar in de omgeving van het hotel is behalve een winkelcentrum weinig te beleven. ’s Avonds halen we een veel te vette pizza bij de pizzeria in het winkelcentrum, die we buiten bij het zwembad opeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s