In de Foodykerstbox van Kroonophetwerk zat ook een kuipje Paturian Cuisine. Het leek me lekker om dat te verwerken in een tomatensoep. Ik keek daarom naar de recepten die ik al op de site heb staan en maakte op basis hiervan een nieuw recept.
Aangezien de kruiden roomkaas voor de meeste smaak gaat zorgen, hou ik het recept voor de soep zelf simpel. Lees je mee?
Ingrediënten voor 4 porties:
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 10 trostomaten
– 1 blikje tomatenpuree
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 2 blokjes groentebouillon
– 1 liter kokend water
– olijfolie
– kruiden roomkaas
Bereidingswijze:
– Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan.
– Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
– Fruit de ui en knoflook.
– Snijd de tomaten in vieren en voeg samen met de tomatenpuree, tijm, bouillonblokjes en water toe.
– Kook de soep gedurende 15 minuten en pureer daarna glad.
– Doe wat kruiden roomkaas in soepkommen en schep de tomatensoep er over. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd:30 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!