Chocoladecake met drop

Vorige maand had ik tussen kerst en oud en nieuw vrij en dus kon ik uitgebreid aan de slag met de producten die in de foodybox van Kroonophetwerk zaten. Daar zaten onder andere zachte droopstaafje in. Nou had ik die dropstaafjes zo kunnen opeten, maar ik vind het leuk om af en toe de uitdaging met mezelf aan te gaan en iets totaal anders te koken of bakken.
Chocoladecake met drop
Nou bedacht ik dat chocolade en drop een lekkere combinatie zijn en dus besloot ik een chocoladecake met drop te bakken. Eigenlijk is het heel makkelijk, want je zodra de drop zacht is kun je deze eenvoudig door het beslag mixen. Voor je het weet staat deze guilty pleasure op tafel. Lekker om van te snoepen wanneer de cake nog een beetje warm is. Oh en deze chocoladecake met drop is nog lekkerder als je er een beetje karamelsaus overheen doet. Lees je mee met het recept?

Ingrediënten:
– 350 gram Siciliaanse zachte dropstaafjes (Italiano drop)
– 150 ml water
– 250 gram boter (in blokjes)
– 210 gram fijne kristalsuiker
– 225 gram bloem
– 4 eieren
– 25 gram cacaopoeder
– 1 eetlepel bakpoeder
– 70 ml karnemelk
– 80 gram pure chocolade chunks
– optioneel: karamelsaus

Bereidingswijze:
– Snijd de dropstaafjes in stukjes, doe in een steelpan met het water en breng aan de kook.
– Laat 20 minuten pruttelen tot de drop zacht is geworden en pureer tot een massa en zet even weg. (Dit hoeft niet helemaal glad te zijn.)
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 1 uur en 10 minuten.
– Vet een cakevorm in en bestrooi met bloem.
– Doe de boter en suiker in een kom en mix tot ze goed gemengd zijn.
– Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
– Doe de bloem, cacao en bakpoeder in de kom en mix goed.
– Voeg de karnemelk toe en zodra deze opgenomen is voeg je ook de drop toe.
– Mix als laatste de chocolade chunks door het beslag.
– Schep het (stevige) beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 1 uur en 10 minuten gaar.
– Zodra de cake klaar is, laat je deze even een half uur afkoelen in de vorm. Haal vervolgens uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
– Serveer met extra dropstaafjes (en karamelsaus).
– Enjoy!
Chocoladecake met drop
Totale bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s