Deze kruidcake is perfect voor de decembermaand. De combinatie van kaneel, kardemom, kruidnagel en gember zorgen voor een lekkere smaakcombinatie en tijdens het bakken van de cake ruikt het hele huis heerlijk.
Deze cake kun je makkelijk een dag van tevoren klaarmaken, zodat de smaken nog meer intrekken.
Ingrediënten:
– 100 gram amandelmeel
– 200 gram speltbloem
– 120 gram ongezouten boter
– 100 gram kokosbloesemsuiker
– 190 ml karnemelk
– 3 eieren (M)
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel kardemom
– 1 theelepel gemalen kruidnagel
– 1 theelepel gemberpoeder
– 3 1/2 theelepel bakpoeder
– een snuf zout
– amandelschaafsel
Bereidingswijze:
– Smeer een tulband bakvorm in met wat boter en bestrooi met wat bloem.
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten.
– Klop de boter en suiker luchtig in een kom.
– Meng de vanille met de karnemelk.
– Meng het speltbloem, amandelmeel, bakpoeder zout en de kruiden in een andere kom.
– Mix nu één voor één de eieren aan het suikermengsel toe.
– Als de eieren volledig zijn opgenomen, voeg je de helft van de droge ingrediënten en de helft van het karnemelkmengsel toe en mix je het tot het volledig is opgenomen.
– Mix nu de restanten bloem en karnemelkmengsel door het beslag.
– Giet het mengsel in de ingevette en bebloemde tulbandvorm, strooi wat amandelschaafsel over de bovenkant en bak de cake gaar in 60 minuten.
– Laat de cake en vorm volledig afkoelen en stort de kruidencake dan voorzichtig op een rooster of bord. De cake is kwetsbaar, dus doe voorzichtig.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten.
Heb jij een van deze recepten gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!