Review: EARTH chocolade

Heb jij al eens water, koffie of thee gedronken van het merk EARTH? Dit merk zet zich in voor het wereldwijde drinkwaterprobleem door 100% van de nettowinst van de verkoop van hun producten af te dragen om waterprojecten te financieren. Ze investeren het geld in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is.

Op 19 oktober voegde EARTH een nieuw product toe aan hun assortiment, namelijk biologische chocolade. Helaas kon ik niet aanwezig zijn bij de lancering van dit mooie product, maar gelukkig kreeg ik alsnog een pakketje opgestuurd met de vier verschillende repen. Vandaag vertel ik je meer over deze (h)eerlijke chocolade. Lees je mee?

Goede doel
Chocolade is natuurlijk een product dat we allemaal kennen. Wat maakt deze chocolade dan zo speciaal ten opzichte van andere chocoladerepen? Het antwoord daarop is dat EARTH met de productie van deze chocolade wil zorgen voor de cacaoboeren in Kameroen. Dit doen ze door een marktprijs te betalen die 2,5 keer hoger ligt dan de normale marktprijs. De cacaoboeren gebruiken dit geld om te investeren in de ontwikkeling van de grond en het productieproces. Daarnaast is een deel van het geld bestemd voor de families, zodat zij een “normaal” leven kunnen leiden.

EARTH-ambassadeurs
Voor de ontwikkeling van de repen werkte EARTH samen met vier ambassadeurs. Zo bedacht bartender Tess Posthumus een reep van melkchocolade met sinaasappel en speculaaskruiden, omdat deze perfect combineert met één van haar favoriete cocktails.
Niels te Vaanhold, de winnaar van de ‘Dutch Cup Tasters Championship 2018’, bedacht een reep van pure chocolade met koffie.
Sammy en Pebbles, de eigenaressen van Frietboutique, ontwikkelden een reep van melkchocolade met peper en zout.
Acteur Ferri Somogyi, die twee jaar geleden al eens met EARTH naar Kameroen afreisde om de plantage te bezoeken, koos voor de smaak melkchocolade met munt en citroen.

Mijn oordeel
Iedereen die mij kent, weet dat ik groot fan ben van chocolade en een goede reep chocolade erg kan waarderen. Het was dan ook geen straf om deze chocoladerepen te testen.

1) De pure chocoladereep met koffie is een combinatie die altijd goed is. Het is niet voor niets dat je vaak een stukje chocolade bij de koffie krijgt geserveerd.
2) De melkchocolade met speculaaskruiden en sinaasappel doet mij denken aan de Duitse lebkuchen. Een lekkere reep die niet mag ontbreken tijdens de donkere winteravonden.
3) De melkchocolade met peper en zout is een reep waar je van moet houden. Zowel de peper als de zout zijn subtiel aanwezig en doordat er geen stukken peper in zitten, slaat hij ook niet op je keel.
4) De melkchocolade met munt en citroen is een lekkere reep die ik graag zou eten na een maaltijd. De reep is verfrissend en ligt niet zwaar op de maag.

Ik vind het lastig om een favoriete reep aan te wijzen, daarom staan de repen met speculaaskruiden en sinaasappel en munt en citroen op een gedeelde eerste plek. Welke reep lijkt jou lekker?EARTH Chocolade

Verkrijgbaarheid
Ben je nou nieuwsgierig geworden naar de repen, dan kun je ze vanaf nu kopen bij Bagels and Beans en online
bestellen bij EARTH en via www.konkeltje.nl.

Wil je weten wat EARTH nog meer doet? Klik dan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s