Havermout-speculaaskoekjes

Ben jij iemand die graag bakt of kook je liever? Dat is een vraag die mij vaak wordt gesteld en ik antwoord altijd: beide! Ik vind zowel koken als bakken ontzettend leuk! Vandaag heb ik daarom weer een lekker en makkelijk koekjesrecept voor jullie, namelijk havermout-speculaaskoekjes.
Havermout-speculaaskoekjes
Nu het herfst is mogen de speculaaskruiden weer uit de kast en kunnen we er weer mee gaan bakken. Bijkomend voordeel is dat het hele huis ook heerlijk naar speculaas ruikt! Je bakt deze koekjes in 2 keer, want het zijn er best veel. Maar dan nog ben je binnen 45 minuten klaar met het maken van deze heerlijke havermout-speculaaskoekjes.

Ingrediënten voor 42 koekjes:
– 100 gram havermout
– 100 gram ongezouten boter
– 100 gram kokosbloesemsuiker
– 250 gram speltbloem
– 2 eieren (M)
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels speculaas- en koekjeskruiden
– een snuf zout

Bereidingswijze:
– Maal de havermout in een keukenmachine of hakmolen tot een meel.
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Bekleed een bakplaat met bakpapier.
– Doe al de ingrediënten in een kom en kneed met de handen tot een deegbal.
– Strooi wat speltbloem op het aanrecht, rol het deeg uit en steek met een koekjesvorm de koekjes uit. Zorg dat de koekjes niet te dik zijn.
– Leg koekjes op de bakplaat. Ik had de eerste bakronde 25 koekjes op de bakplaat.
– Bak de koekjes in 15 minuten gaar.
– Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Je kunt het bakpapier met de koekjes voorzichtig op een rooster schuiven.
– Bak ook de 2e lading koekjes af.
– Eet smakelijk!
Havermout-speculaaskoekjes
Totale bereidingstijd: 40 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s