Review: Inproba Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker

We worden ons er steeds meer van bewust dat suiker niet goed voor ons is. Daarom is er dan ook vraag naar producten met minder suiker. Gelukkig spelen fabrikanten in op deze behoefte naar gezondere producten met minder suikers. Één van deze fabrikanten is Inproba.

Inproba is één van de grootste namen op de markt als je het hebt over chilisaus. Het is dan ook niet vreemd dat zij hun Chilli Sauce Sweet nu in een nieuw, gezonder jasje hebben gestoken, namelijk de Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker. De helft van de suiker hebben ze vervangen door Stevia, een natuurlijke zoetstof die steeds meer gebruikt wordt om producten te zoeten.

Ik vroeg een fles Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker aan en testte hem. Lees je me wat ik er van vind?
Inproba Chilli Sauce Sweet
Smaak
Het was alweer een tijdje geleden dat ik chilisaus had gegeten, maar de smaak van de Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker, smaakt precies zo als in mijn geheugen. Een zoete, licht pittige saus die heerlijk smaakt met kroepoek, een tosti, rijstgerechten en zelfs bij avocadofrietjes. (Het recept komt deze week online!) Ik ben zeer te spreken over deze chilisaus en ga deze dan ook zeker vaker gebruiken in mijn gerechten.

Ingrediënten:
Het etiket geeft de volgende voedingswaarde per 100 ml aan:

Voedingswaarde per
Energie
Vet
– waarvan verzadigde vetzuren
Koolhydraten
– waarvan suikers
Eiwit
Zout

100 ml
484 kJ/110 kcal
0,2 gram
<0,1 gram
28 gram
21 gram
0,4 gram
2,75 gram

Hieronder vind je de ingrediënten van de Inproba Sweet Chilli sauce:

Voedingswaarde per
Energie
Vet
– waarvan verzadigde vetzuren
Koolhydraten
-waarvan suikers
Vezels
Eiwit
Zout

100 ml
484 kJ/183 kcal
0,7 gram
<0,1 gram
45 gram
42 gram
0,9 gram
0,6 gram
3,22 gram

Zoals je ziet zit er inderdaad 50% minder suiker in. De voedingswaarden zijn een stuk beter geworden.

Conclusie:
Ik denk dat dit zeker een mooie stap in de goede richting is bij de bewustwording van ingrediënten en de voedingswaarde in een product. Deze saus smaakt nog steeds hetzelfde als de gewone Sweet Chilli sauce, maar bevat desondanks de helft minder suikers. In de toekomst ga ik deze saus zeker vaker kopen!
Dit product sluit mooi aan bij hun visie om producten op een verantwoorde manier te produceren met hart voor het milieu en met de beste grondstoffen en hun streven om zo min mogelijk zout en suiker in hun producten te verwerken.

Voor meer info klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s