Ik sta op het werk bekend als degene die bonbons maakt en het was dan ook de hoogste tijd om een nieuwe variant te maken. Vandaag heb ik dan ook een nog gezondere bonbon en je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig.
Walnoten, dadels en pure chocolade, dat is alles om deze heerlijke, gezonde bonbons te maken.
Ingrediënten voor 10 bonbons:
– 75 gram pure chocolade
– 10 medjoul dades
– 6 walnoten
– optioneel grof zeezout
Bereidingswijze:
– Leg een stuk bakpapier op een snijplank.
– Halveer de dadels, verwijder de pit en leg met de opening naar boven op een snijplank.
– Snijd 5 walnoten door midden en druk iedere dadel een stuk walnoot, druk stevig aan.
– Snijd de 6e walnoot in kleine stukjes.
– Smelt de chocolade au bain-marie.
– Haal één voor één de gevulde dadels door de chocolade en leg met de platte kant op het bakpapier.
– Druk een klein stukje walnoot of strooi zeezout naar keuze op de bonbons en laat ze hard worden in de koelkast.
– Enjoy!
Totale bereidingstijd: 10 minuten (3 uur wachttijd)