Walnoten-dadel bonbons

Ik sta op het werk bekend als degene die bonbons maakt en het was dan ook de hoogste tijd om een nieuwe variant te maken. Vandaag heb ik dan ook een nog gezondere bonbon en je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig.
walnoten-dadels-bonbons-lovetocookhealthy
Walnoten, dadels en pure chocolade, dat is alles om deze heerlijke, gezonde bonbons te maken.

Ingrediënten voor 10 bonbons:
– 75 gram pure chocolade
– 10 medjoul dades
– 6 walnoten
optioneel grof zeezout

Bereidingswijze:
– Leg een stuk bakpapier op een snijplank.
– Halveer de dadels, verwijder de pit en leg met de opening naar boven op een snijplank.
– Snijd 5 walnoten door midden en druk iedere dadel een stuk walnoot, druk stevig aan.
– Snijd de 6e walnoot in kleine stukjes.
– Smelt de chocolade au bain-marie.
– Haal één voor één de gevulde dadels door de chocolade en leg met de platte kant op het bakpapier.
– Druk een klein stukje walnoot of strooi zeezout naar keuze op de bonbons en laat ze hard worden in de koelkast.
– Enjoy!

Totale bereidingstijd: 10 minuten (3 uur wachttijd)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s