Bananenbrood met Griekse yoghurt

Daar ben ik weer met een nieuw recept voor bananenbrood. Vandaag heb ik een recept voor je voor een bananenbrood met Griekse yoghurt. In tegenstelling tot mijn andere recepten neigt dit bananenbrood meer naar een echt brood en niet een cake. Je zult ook zien dat het beslag wat dikker en plakkerig is dan het beslag van de andere bananenbroden die op de site staan.
Bananenbrood met Griekse yoghurt
Dit komt door de olijfolie die erin zit. Het zorgt ervoor dat dit bananenbrood met Griekse yoghurt eenmaal gebakken ook een andere textuur heeft. Je kunt ook dit bananenbrood goed invriezen, dus maak vooral een voorraad, zodat je altijd een healthy snack achter de hand hebt.

Ingrediënten voor 1 bananenbrood:
– 240 gram speltbloem
– 125 gram Griekse yoghurt 2%
– 80 ml olijfolie
– 3 rijpe bananen
– 1 theelepel baking soda
– 3/4 theelepel bakpoeder
– 1/3 theelepel zout
– 1/2 theelepel kaneel
– 60 gram honing
– 1 mespunt vanillepoeder

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 170 graden en stel in op 40 minuten.
– Prak de bananen in een kom.
– Voeg alle natte ingrediënten bij de bananen en mix tot een mooi beslag. (Er mogen best wat klontjes banaan in het beslag zitten.)
– Meng de droge ingrediënten in een andere kom.
– Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer tot een dik beslag.
– Stort het beslag in een siliconen cakevorm.
– Bak het bananenbrood met Griekse yoghurt in 40 minuten gaar.
– Zet de oven uit en laat het bananenbrood zeker tien minuten afkoelen in de oven met de ovendeur open.
– Haal daarna uit de oven en uit de cakevorm en laat afkoelen op een rooster.
– Eet smakelijk!
Bananenbrood met Griekse yoghurt
Totale bereidingstijd: 1 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s