Top your Tuc recepten

Vorige maand deed ik mee met de Top your Tuc challenge. Het was echt een uitdaging om een leuke en lekkere topping te maken voor op de Tucs.
Uiteindelijk koos ik voor een bacon and egg tuc en een tuc met gebakken halloumi. Hieronder vind je de recepten uitgeschreven.

Bacon and egg tuc
Top your tuc met ei

Ingrediënten voor ongeveer 12 tucs:
– zes eieren
– 60 ml Griekse yoghurt 0%
– twee theelepels Dijon mosterd
– zout
– peper
– paprikapoeder
– (gedroogde) bieslook
– 12 Tuc bacon

Extra:
– een spuitzak
Top your tuc met ei
Bereidingswijze:
– Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken met koud water en laat ze even afkoelen.
– Pel vervolgens de eieren en snijd ze in de breedte door midden.
– Schep het eigeel eruit, doe dit in een kom en voeg hier de Griekse yoghurt en Dijon mosterd aan toe.
– Prak het eigeel door de Griekse yoghurt en mosterd en maak op smaak met zout en peper.
– Snijd de eiwitten in ringetjes en leg één ringetje op een bacon Tuc. Je haalt ongeveer 2 mooie ringetjes uit ieder eiwit.
– Herhaal dit tot je geen ringetjes meer over hebt.
– Doe nu het eigeelmengsel in een spuitzak en spuit in de ringetjes.
– Maak af met paprikapoeder en bieslook.
– Eet smakelijk!

Tuc original met halloumi
Tuc met halloumi
Ingrediënten voor 6 tucs:
– 6 dadels
– een handje walnoten
– een scheutje olijfolie
– een snuf zout
– 6 plakjes halloumi
– 1 kleine appel
– dille
– 6 Tuc original
Tuc met halloumi
Bereidingswijze:
– Haal de pit uit de dadels en doe deze samen met de walnoten, zout en olijfolie in een hakmolen.
– Laat de hakmolen net zolang draaien tot er een mooi gladde saus ontstaat. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe.
– Was de appel en snijd in dunne partjes.
– Zet een grilpan op het vuur en gril hierin de halloumi.
– Smeer een beetje dadelsaus op de tuc, leg hier de halloumi op en maak af met de appel en wat dille.
– Herhaal met de overige 5 tucs.
– Serveer warm.
– Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s