Restaurant review – Jacobsz Amsterdam

Laatst werd ik uitgenodigd om te gaan eten bij Jacobsz in Amsterdam. Ik heb er heerlijk gegeten en ik vind dat het restaurant een review verdient.

Jacobsz is te vinden in Amsterdam Oost en er staan met name seizoensproducten op het menu. Je kunt kiezen uit een 3, 4 of 5-gangen menu. De menu kaart verandert ongeveer om de 6 weken.

Bij binnenkomst werden onze jassen aangenomen en werden we naar de tafel gebracht. Nadat de drankjes waren geserveerd kozen we voor het 4-gangen menu. Dat bestond uit een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert.

Mijn voorgerecht was mossel, dirty katherina (een biersoort), rucola, venkel en tijm. Het smaakte heerlijk en werd mooi gepresenteerd.
Mosselen-lovetocookhealthy.nl
Daarna werd het tussengerecht geserveerd. Ik had gekozen voor gele biet, eekhoorntjesbrood, roggebrood, karnemelk en kappertjes. Ook dit gerecht was lekker, al vond ik persoonlijk dat de gele biet wel iets groter had mogen zijn.
Gelebiet-lovetocookhealthy.nl
Na het tussengerecht werd het hoofdgerecht geserveerd. Ik had gekozen voor schelvis, boerenkool, kardoen (een soort plant dat je als groente kunt eten), bonito (een vissoort) en bloemkool. De vis was heerlijk gekruid en er zaten geen graten in. De boerenkool was heel knapperig en smaakte goed. Schelvis-lovetocookhealthy.nl
Als laatste werd het dessert geserveerd en wat was dat lekker! Ik had gekozen voor: Witte chocolade, melk, popcorn, amandel en merengue.
Toetje-lovetocookhealthy.nl
We hebben er heerlijk gegeten en de prijs was prima.
Het leuke van dit restaurant is dat er wordt uitgelegd wat er op je bord ligt. De gerechten zijn niet al te groot, dus je kunt makkelijk voor een 4- of 5-gangen menu kiezen.
Het enige nadeel van dit restaurant is dat de akoestiek niet al te best is. Zodra het restaurant vol zit moet je heel hard praten om elkaar te kunnen verstaan.
Al met al hebben we heerlijk gegeten en ik ben zeker van plan om nog eens terug te gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s