Nu het herfst is, heb ik weer een excuus om soep te maken. Vandaag het recept van een heerlijke, kruidige wortelsoep. Hij staat binnen 45 minuten op tafel en vult goed.
Ik maakte deze soep een vrijdag voordat ik een weekend wegging en mijn vriend en een vriend van hem hebben er heerlijk van gesmuld. Een blijvertje dus!
Ingrediënten voor een grote pan soep:
– een kilo waspeen
– twee rode uien
– anderhalf liter water
– drie blokje kippenbouillon
– een theelepel kurkuma
– twee theelepels currypoeder
– olijfolie
Bereidingswijze:
Snipper de ui en fruit in wat olijfolie aan in een grote soeppan. Was en schil de waspeen en snijd in grove schijven. Doe de waspeen na vijf minuten bij de ui en roer goed door. Voeg nu de kurkuma en curry toe en meng met de wortels en ui. Kook het water en doe samen met de bouillonblokjes in de pan en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer twintig minuten koken. Als laatste pureer je de soep met een stafmixer of in gedeeltes in een keukenmachine. Eet smakelijk!