Honingkip

Ze zeggen toch dat kip het meest veelzijdige stukje vlees is? Nou dat is ook echt zo. Je kunt er zoveel kanten mee op. Ik maak het dan ook graag klaar.
Honingkip-lovetocookhealthy (2)
Dit recept voor honingkip vraagt een beetje voorbereiding, maar staat vervolgens snel op tafel. Wij aten er rijst en groente bij, maar je kunt het ook prima bij aardappelen en groente eten. Het is maar net waar je zin in hebt.

Ingrediënten voor twee personen:
– twee stukken kipfilet
– twee tenen knoflook
– vier eetlepels sojasaus
– een eetlepel sesamolie
– twee eetlepels honing
– een theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze:
Pers de knoflook en meng samen met de sojasaus, sesamolie, honing en gemberpoeder tot een sausje. Snijd de kip in stukjes en marineer in de saus. Dek af en zet tenminste een uur in koelkast.
Nadat de smaken zijn ingetrokken verwarm je een koeken/wokpan en bak je de kip in de marinade op zacht vuur gaar. Het werkt het beste als je er een deksel op doet, zo wordt de kip niet droog en verlies je niet teveel saus. Serveer de kip bevoorbeeld met rijst en groente. Eet smakelijk!
Honingkip-lovetocookhealthy

Honingkip-lovetocookhealthy (3)
Totale bereidingstijd: 15 minuten (+1 uur wachttijd).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s