Wortelpastinaaksoep

Onlangs kocht ik weer eens een ingrediënt waarmee ik nog nooit gekookt had. Dit keer viel mijn oog op de pastinaak. Deze groente leent zich er perfect voor om in een soep te worden verwerkt, dus maakte ik deze heerlijke wortelpastinaaksoep.

Deze soep vult aardig goed van zichzelf, maar als je wilt kun je er een donkerbrood bij serveren. Ik at er een grote kom van als avondeten en dat was voor mij meer dan genoeg. De soep is erg makkelijk te maken. Ik maakte hem op zondag, zodat ik er ´s avonds en de volgende dag nog van kon eten.

Ingrediënten:
– een ui
– 500 gram pastinaak
– 500 gram wortelen
– een liter water
– twee blokjes kippenbouillon
– zout en peper naar smaak
– olijfolie

Bereidingswijze:
Verhit een scheutje olie in een soeppan. Snipper de ui en fruit deze. Schil en snijd ondertussen de wortelen en pastinaak in grove stukken. Houd een klein stukje pastinaak over dat je in hele dunne plakjes snijdt en zet weg. Doe de grove stukken wortel en pastinaak samen met de bouillonblokjes en water in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat koken, totdat de groente gaar is.
Pureer vervolgens de soep glad met een staafmixer of in een blender. Breng op smaak met zout en peper.

Vlak voor het serveren:
Doe nu een klein beetje olijfolie in een koekenpan en verhit. Als de olie warm is voeg je de dunne plakjes pastinaak toe en bak deze bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep de soep op en maak af met de stukjes pastinaak. Eet smakelijk!

Pastinaaksoep-lovetocookhealthy

Pastinaaksoep-lovetocookhealthy (2)

Pastinaaksoep-lovetocookhealthy (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s