Voor mijn volgende bakavond maakte ik cupcakes zonder boter. Aangezien ik ze een lekkere smaak wilde geven besloot ik ze met speculaaskruiden te maken. Daardoor rook het hele huis naar pepernoten en begonnen er in mijn hoofd spontaan Sinterklaasliedjes te spelen.
Aangezien ik nog een zak zelfrijzend bakmeel op moest maken gebruikte ik dat deze keer voor de cupcakes. Ik vond ze erg lekker.
Ingrediënten:
– 150 gram zelfrijzend bakmeel
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– 150 gram appelmoes
– 1/2 theelepel baking soda
– 1/2 theelepel speculaaskruiden
– 3 eieren
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden en stel in op 20 minuten.
Klop de suiker en appelmoes tot eens schuimige massa. Roer nu de droge ingrediënten goed door elkaar en doe het dan samen met de eieren door de suikermassa. Gebuik siliconen vormpjes (bij mij bleef het papier plakken) schep het beslag erin en zet de cupcakes in de oven. Bak ze in ongeveer 15-20 minuten bruin.
Een gedachte over “Speculaas cupcakes zonder boter”