Rondreis Noordoost Amerika en Canada (2019) Dag 1 – 4

Dag 1 – Vrijdag 17 mei. Amsterdam – New York
We vliegen op gunstige tijden dit jaar, waardoor we besloten hebben om met de trein naar Schiphol te reizen. We nemen om 9 uur de bus naar het station en kunnen vlot de trein richting Schiphol pakken.

Eenmaal op Schiphol checken we onze bagage in en zijn we snel door de douane. We lopen naar de Starbucks voor onze gebruikelijk koffie met een snack. De vakantie is begonnen! Onze vlucht vertrekt op tijd en na een aantal films en een dutje komen we op tijd aan in New York. We gaan soepel door de douane, halen daarna de koffers op en gaan dan met de Airtrain naar Jamaica station. Je stapt op JFK gewoon op de trein en betaalt achteraf op het station. Een enkeltje kost 5 dollar + 1 dollar voor de metrokaart. Die kun je ook gelijk opladen, zodat je van Jamaica station de subway in kunt. We pakken metro E en stappen uit op Court Square -23 station. Voor 8,25 dollar zijn we vlot bij ons hotel.

We checken in en na even wat spullen uit de tas te hebben gehaald, besluiten we naar Times Square te gaan. Daar lopen we een flink stuk, eten even iets bij de McDonalds en lopen vervolgens naar Rockefeller Center om te kijken of we voor de volgende dag kaartjes konden halen. Eenmaal daar aangekomen zien we een enorme rij, maar een vriendelijke bewaker wijst ons erop dat we gewoon binnen bij de kassa kaartjes kunnen kopen. De rij is voor groepen. Binnen kopen we kaartjes voor de volgende ochtend en lopen daarna terug naar Times Square. Daar kijken we nog een beetje rond, tot het lichtjes begint te regenen. We besluiten terug te gaan naar het hotel en te gaan slapen.

Dag 2 – Zaterdag 18 mei. New York
Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt, besluiten we een koffie te halen bij de Dunkin’ Donuts iets verderop in de straat. Het is prachtig weer en lekker warm dus besluiten we naar Rockefeller Center te lopen. We moeten er om half 11 zijn en hebben genoeg tijd. We lopen via de Queensbridge en krijgen onderweg een mooi beeld van hoe Queens ligt ten opzichte van Manhattan. Mooi op tijd komen we bij Rockefeller aan en we kunnen al snel naar boven. Het uitzicht is prachtig! Na een tijdje gaan we weer naar beneden en lopen naar Urbanspace Vanderbilt om te lunchen. Dit is een leuke foodcourt aan de East 45th Street & Vanderbilt Avenue.

Na de lunch lopen we naar Central Station en vanaf daar naar de Public Library en vanaf daar brengen we een bezoekje aan Carlos Bakery aan de 625 8th Ave. Nadat we iets lekkers hebben gegeten, besluiten we door te lopen naar Central Park. Onderweg stoppen we keer bij de McDonalds om een grote frisdrank te halen. Het is heel warm en we hebben dan ook veel dorst.
Na een tijdje in Central Park te hebben gelopen, besluiten we naar het American Museum of Natural History te gaan, dat aan Central Park ligt. We kijken onze ogen uit en krijgen van een aardige vrijwilliger leuke weetjes te horen over de T-rex en andere dinosaurussen.
Wanneer het museum dichtgaat, lopen we terug richting Rockefeller Center en eten onderweg bij een Italiaans restaurant genaamd Il Violino aan de 180 Columbus Ave. We pakken de metro vanaf Rockefeller Center naar ons hotel en halen daar in de supermarkt nog wat water en fruit.

Dag 3 – Zondag. 19 mei New York
Na het ontbijt pakken we de metro naar het WTC en kijken daar een tijdje rond. Vanaf daar lopen we naar de Charging Bull op Wall Street, maar dit valt een beetje tegen. We lopen gauw door naar de ferry die naar Staten Island gaat. We kunnen al gauw aan boord en hebben een geweldig uitzicht van de lady Liberty en Manhattan. We halen een pretzel op Staten Island en gaan dan weer terug naar Manhattan.

Het volgende punt op de agenda is Brooklyn bridge. Voor we deze bezoeken, eten we een hapje bij Fresh Salt aan de 146 Beekman St in de South Street Seaport area. Daarna gaan we de Brooklyn bridge op. Ik ben blij dat we geen fietsen gehuurd hebben, want het is er ontzettend druk. Zelfs een stukje lopen is bijna niet te doen. We gaan halverwege de brug en lopen daarna weer terug.
Na een korte stop bij de Starbucks lopen we naar Carrie Bradshaw’s huis en sluiten deze mini Sex in the City tour af met een cupcake bij Magnolia Bakery.

We lopen weer verder en komen langs het Flat Iron building. We halen wat te eten bij Trader Joe’s voor op de hotelkamer en nemen de metro terug naar het hotel. Nadat we gegeten hebben, rusten we nog een beetje uit en gaan dan naar het Empire State Building. Zodra de zon onder is gaan we naar boven en genieten van een mooi uitzicht.
Eenmaal terug in het hotel zijn we helemaal kapot. We hebben dan ook vele kilometers gelopen.

Dag 4 – Maandag. 20 mei New York – Cape Cod
Aan het ontbijt komen we tot de conclusie dat we de afgelopen 2,5 dag een groot gedeelte van New York hebben gezien. Doordat we zoveel gelopen hebben, zijn er op ons sightseeing lijstje flink wat bezienswaardigheden afgevinkt. We halen nog een laatste koffie bij de Dunkin’ en checken daarna uit. We pakken de metro naar Roosevelt Av. Station en stappen daar op de Q70 bus naar LaGuardia Airport. Op LaGuardia zijn ze flink aan het verbouwen en het shuttle systeem werkt niet super. Uiteindelijk doen we er meer dan een uur over om bij de autoverhuur te komen. De auto staat al klaar en we huren er een tolkastje bij. Eenmaal in de auto zijn we zo New York uit en dat was ook de reden waarom we voor LaGuardia hadden gekozen. Op naar Cape Cod!
We komen aan het eind van de middag aan bij ons hotel Cape Sands Inn. We halen weer een salade en wat yoghurt bij de lokale Trader Joe’s en relaxen verder. De afgelopen dagen in New York waren achteraf best wel intensief en ik val dan ook al snel in slaap.

2 gedachtes over “Rondreis Noordoost Amerika en Canada (2019) Dag 1 – 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s